Denk mee, doe mee! Wij zoeken alternatieven voor Koningsdag 2020

Voor het eerst in 76 jaar zullen er geen festiviteiten worden georganiseerd op koningsdag. Het corona virus zorgt ervoor dat grootse evenementen niet mogen plaatsvinden. Wel worden alle Nederlanders opgeroepen om op 27 april klokslag 10:00 uur samen het Wilhelmus ten gehore te brengen. Via balkon, tuin, dak of uit het raam, iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen. Mogelijk wordt dan tegelijk het Wilhelmus ook op radio en tv via sociale media uitgezonden.

JBN, Nieuwerkerk-FM en Je Bent Nieuwerkerker als.. willen meedenken en graag in kaart brengen of en welke alternatieven er verder wel mogelijk zijn in Nieuwerkerk aan den IJssel om Koningsdag ( binnen de RIVM regels uiteraard) te vieren en vraagt iedere Nieuwerkerker en Nieuwerkerkse ondernemers mee te denken en te helpen.

Hangt u de vlag uit, versierd u met oranje vlaggenlijnen de hele straat? Regelt u als ondernemer bijvoorbeeld oranje tompouchen voor de Meander. Of misschien wilt u wel hier een online facebook-bingo organiseren, wij staan hier voor open en werken als facebookgroep graag mee!

Van een kleedje met gratis spullen, voor uw eigen deur dan, oranje krijttekeningen op de stoep tot een zang-aubade vanuit het raam. Het zou mooi zijn om de facebook-groep eens groots en positief te gebruiken om als 1 oranje Nieuwerkerk op alternatieve wijze Koningsdag te vieren.

Dus denk mee, help mee! zodat er op deze dag toch voor ieder een oranje zonnetje schijnt!

tips en/of ideeën: info@jebentnieuwerkerker.nl of reageer via de socials.

Let ten alle tijden op: groepsvorming is NIET toegestaan:

Wat is groepsvorming? We verstaan onder groepsvorming een willekeurige groep mensen die elkaar in de openbare ruimte tegenkomen. Het niet in acht nemen van de veilige afstand van 1,5 meter in de publieke ruimte, al dan niet toevallig, van meer dan 2 personen is niet toegestaan. Hier gaat het er vooral om dat we aan de ene kant het dagelijks leven mogelijk houden, maar voorkomen dat er dan toch onverantwoorde situaties ontstaan. meer info: www.rijksoverheid.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.