Het Oud Kanaaltje warm ontvangen en “smaakt naar meer”

Het Oud Kanaaltje wordt warm en enthousiast ontvangen. Dat is wel de conclusie die is op te maken na het lezen van de vele positieve reacties op social media na het verschijnen van het eerste nummer. En ook bij Baas-immedi aan de Parallelweg-Zuid stromen de enthousiaste reacties over het blad binnen.

Negen weken lang op vrijdag verschijnt dit tijdelijke blad maar gezien de reacties denkt men bij Baas-Immedia aan de Parallelweg-Zuid al heel voorzichtig aan een eventueel vervolg.

In het Oud Kanaaltje staan verhalen/interviews uit de jaren 60, 70 en 80 van bijvoorbeeld bekende Nieuwerkerkse ondernemers die toen in de kranten hebben gestaan. De krant is ontstaan om de oma’s en opa’s door deze rare tijd heen te helpen en wordt bezorgd bij de ouderen die woonachtig zijn in de Meander, de aanleunwoningen Boslaan en Bospolderstraat, de flat bij het Kerkepad, De Wilg, De Esdoorn, Dianthus, de flat aan het Valkendaal, het Eureka gebouw, de flat Merwede en de Maalderij.

En ook de tweede uitgave staat weer vol met verhalen van vervlogen Nieuwerkerkse tijden. zoals groente en Fruitspecialist Gijs Snoei en Henk Sterk en de opening van de eerste Nieuwerkerkse Boetiek in 1973.

De redactie van dit unieke blad is nog op zoek naar verhalen uit elke straat en uit elke buurt en vraagt ieder mee te helpen met oude verhalen, foto’s en korte tekstjes. Daar wordt dan een leuk verhaal van gemaakt. Mailen kunt u naar info@oud-kanaaltje.nl of kom langs bij Baasimmedia aan de Parallelweg-Zuid 2.

Meer info vind u op onderstaande link:

Eerder in het nieuws

One Thought to “Het Oud Kanaaltje warm ontvangen en “smaakt naar meer””

  1. Adrie van Mannekes-Oosterom

    Wat waren de kanaaltjes heerlijk om te lezen, ik geboren aan de ’s Gravenweg 234, 1956,later verhuist naar nr. 206, buurtje van Dijksman, van die verhuizing weet ik niks, te jong, maar verhaal van buurvrouw Baas was heel bijzonder om te lezen, fam. Noorlander, van Erkel, Baas, Vermullum, in mijn tijd ook nog Pruit, later daar van Dortmund en naast ons van Gelderen, later Tol en andere kant vVermullem. Geweldig!! Bij bijna alle verhalen was wel enige herkenning, bv. Pinkse, daar gingen wij als we jarig waren toffees halen, per stuk, voor schooltijd, Dirk Vis, Boele, Carlier, Slob, Doornheim, de kapper in alle winkels kwamen wij. Kapper Arie Smit dat was onze buurman, ik speelde met zijn kinderen. Dokter Hage, zowel de oude als de jongde dokter heb ik mee gemaakt, de jonge heeft onze oudste zoon nog helpen op de wereld te zetten. Mevr. Hage, een schat!!
    Verhaal van Maarten van Erkel, daar liep ik mee van kleuterschool Marijke naar huis en zaten in dezelfde klas op de Eben-Haezer. Kan nog wel even doorgaan , Maar heel erg bedankt allemaal!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.