De Zonnebloem tijdens de corona

De Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft aangegeven dat alle
bijeenkomsten tot 1 juni geen doorgang kunnen vinden. Uiteraard betekent dat ook voor de afdeling Nieuwerkerk dat alle activiteiten waarbij mensen bij elkaar komen zijn afgelast.


Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal niets gebeurt. Vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken in normale tijden de deelnemers (wij noemen ze ook onze gasten). Momenteel kan dat niet. Daarom bellen zij hun gasten of ‘appen’ ze. Dat gebeurde altijd wel, maar nu veel vaker. De vrijwilligers merken dat daar veel behoefte aan is bij hun gasten.


Ook gaan vrijwilligers toch nog regelmatig even langs en zwaaien ze voor het raam naar hun gast. Vaak bezorgen ze dan een tijdschrift of een kleine
boodschap. Voor mensen die goed uit de voeten kunnen is het al moeilijk om binnen te blijven, maar voor onze deelnemers is het uiteraard helemaal een extreme situatie. In normale tijden zijn er die al weinig sociale contacten hebben of ergens op uit kunnen gaan. In deze bijzondere tijden is dat weinige geheel voor ze weggevallen.


Daarnaast proberen we toch telkens iets te doen voor onze gasten. Voor Pasen bezorgt de afdeling Nieuwerkerk aan iedere deelnemer een chocoladen attentie met een Paasgroet. Kinderen van basisscholen kunnen een mooie tekening maken en die opsturen naar de Zonnebloem
(zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com).
Wij zullen de tekeningen dan afdrukken op ansichtkaarten en die aan onze
deelnemers toesturen.


Ondanks de beperkingen waar we momenteel tegenaan lopen, proberen we toch leuke en veilige acties te bedenken voor onze gasten. Heb je daar ideeën voor, neem dan gerust contact met ons op. Dan kunnen we kijken of wij die ideeën kunnen uitvoeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met ons via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com


De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De
vereniging bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. Dit jaar viert de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel haar 40 jarige jubileum


Op onze website https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel staat een overzicht van activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.