Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet verklaard

De Rotterdamse rechtbank heeft vandaag het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum (HMC).

Het hulpmiddelencentrum is een organisatie die bijvoorbeeld scootmobielen en rolstoelen regelt voor mensen die daar recht op hebben, bijvoorbeeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente Zuidplas maakt gebruik van de diensten van HMC. De komende periode zal HMC, ondanks het faillissement, de dienstverlening blijven voortzetten.

De gemeente Zuidplas was door HMC tijdig geïnformeerd over het faillissement. Wethouder Daan de Haas: “Als gemeente onderhouden we nauw contact met het Hulpmiddelelencentrum en de curator over de vervolgstappen. Wij vinden het belangrijk dat er een soepele overgang plaatsvindt van de dienstverlening naar een andere leverancier. Cliënten moeten zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement.”

HMC blijft voorlopig haar dienstverlening voortzetten. In die periode wordt gewerkt aan de soepele overgang naar andere dienstverleners. Het uitgangspunt hierbij is dat de hulpmiddelen die op dit moment in het bezit zijn van cliënten daar mogen blijven staan. 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.