Zuidplas staat op “een andere manier” stil bij de 4 mei herdenking

Wederom plaatste burgemeester Han Weber een persoonlijke videoboodschap op de gemeentelijke website waarin hij het woord richt tot de inwoners in de gemeente Zuidplas.

In zijn boodschap verteld hij te realiseren dat de verlengde maatregelen de nodige impact hebben, juist omdat we dit jaar 75 jaar vrijheid en 10 jaar Zuidplas vieren. “Onze gezondheid staat voorop en ik vertrouw er op dat we met elkaar het coronavirus een halt toe kunnen roepen, als we allemaal leven naar de letter en geest van de overheidsmaatregelen. Ik constateer met trots dat we dat ook in Zuidplas doen”.

Over de 4 mei viering vertelde Weber het volgende: “Wat voor mij wel als een paal boven water staat, is dat wij als Zuidplas stilstaan bij 4 mei. Op een andere manier dan we gewend zijn, maar wel op een manier die recht doet aan het belang van het herdenken van degenen die voor ons zijn gevallen in het belang van vrede en vrijheid. Want in het jaar dat wij stilstaan bij 75 jaar vrijheid kunnen en willen we hier niet aan voorbijgaan”.

 Het is ontzettend jammer en verdrietig dat al die mooie initiatieven en festiviteiten in onze prachtige gemeente nu niet kunnen doorgaan

Het afgelasten van evenementen tot 1 juni geldt ook voor de viering van 10 jaar Zuidplas: kleinschalige evenementen, in de dorpen, die met en door de samenleving georganiseerd worden. Ook die evenementen zijn tot 1 juni allemaal afgelast en tot nader bericht uitgesteld. Het is verdrietig, omdat ontzettend veel organisaties, vrijwilligers en ondernemers zich in hebben gezet om activiteiten en evenementen vorm te geven en voor te bereiden. Daar komt nu plotseling een eind aan. Juist in een tijd dat we elkaar graag zouden willen zien, moeten we pas op de plaats maken en afstand tot elkaar houden. Of evenementen na 1 juni doorgang kunnen vinden kunnen we pas aangeven op basis van de overheidsmaatregelen die dan gelden. Kijkt u daarvoor op www.zuidplas.nl/10jaar.

persoonlijk bericht burgemeester Weber.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.