Coronacrisis raakt Hospices Nieuwerkerk en Capelle

De gevolgen van de Corona crisis worden ook binnen de lokale gezondheidsorganisaties steeds meer zichtbaar. De uitval van vaste zorgmedewerkers in verschillende (thuiszorg)organisaties neemt toe en ook het Hospice aan de Batavierlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel ontkomt niet aan pijnlijke ingrijpende maatregelen en zal zijn deuren tijdelijk moeten sluiten.

Hospice IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar ook IJsselOever in Capelle aan den IJssel draaien grotendeels op (oudere) vrijwilligers en hebben getracht de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. “Hoewel we lange tijd hebben getracht onze werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren, kunnen ook wij niet langer om de realiteit heen”. valt te lezen op de website van de organisatie.

“Wij voelen ons verantwoordelijk voor hun gezondheid. Om die reden hebben we dan ook besloten een tijdelijke opnamestop in te lassen voor onze twee hospices. Deze opnamestop geldt tot nader order. Ook thuisinzet door vrijwilligers zal tijdelijk niet kunnen worden aangevraagd”.

De vrijwilligers van de Hospices hopen snel weer de deuren te kunnen openen en de zorg te verlenen die men gewend is.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.