Verminkte ganzen Tweede Tochtweg: Animal Rights looft beloning uit

Dierenrechten organisatie Animal Rights looft een beloning van € 5000,- voor de tip die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de dader(s) die onder andere in Nieuwerkerk aan den IJssel verantwoordelijk zijn voor het verminken en dumpen van van 34 ganzenlichamen.

In korte tijd zijn er op meerdere locaties in Zuid-Holland tientallen verminkte en gedumpte ganzenlichamen gevonden. Naast Nieuwerkerk aan den IJssel gebeurde dit ook in Lopikerkapel en Reeuwijk. Het gaat in totaal om vijf afzonderlijke vondsten. Bij een aantal dieren is het borststuk verwijderd: ganzenborst wordt door sommige mensen gegeten als delicatesse

Jessica Smit van Animal Rights:

“Ook vorig jaar kregen wij al meldingen van gehavende en gedumpte lichamen, maar onderzoeken lopen op niets uit en daders komen hier ongestraft mee weg. Er is te weinig controle op stroperij, maar ook op reguliere jacht in het veld en buitengebieden. Deze gruweldaden mogen niet ongestraft blijven.”

De ganzenlichamen in Nieuwerkerk aan den IJssel werden op 18 en 19 maart door de dierenambulance aangetroffen aan de Tweede Tochtweg.

Animal Rights wil dat deze misselijkmakende praktijken serieus onderzocht gaan worden, zodat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Jessica Smit: “Wij willen een duidelijk signaal afgeven: het onderzoek schiet te kort. Aan de levens van ganzen wordt amper waarde gehecht, maar voor ons is elk dier een individu met recht op leven. Wie de gouden tip geeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de dader(s) kan rekenen op een beloning van € 5000,-” .

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.