Stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas ontvangt cheque van €1000,-

Mede door de aandacht op onder andere de Dorpsfacebookgroep Je Bent Nieuwerkerker, mocht stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas van Help Nederland Vooruit, zaterdag 21 maart j.l, een bedrag van duizend euro ontvangen. 

Het geld zal grotendeels bestemd worden voor de organisatie van de Duurzaamheidsmarkt in de gemeente Zuidplas. In 2019 waren het de drie duurzame dagen en we gaan proberen ook dit jaar een soortgelijke happening te realiseren, mits de omstandigheden in verband met de Corona crisis dit toelaten.

Dat moet, met medewerking van groene, duurzame ondernemers, de gemeente, het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, welwillenden burger initiatieven zoals Repaircafe, Fairtrade en coöperatie Zon op Zuidplas, samen met de vrijwilligers van het platform lukken. Streefdatum is de week van 10 oktober, de nationale duurzaamheid dag.

Voor alle vragen over duurzaam zijn, zoals de energie transitie, minder afval, isoleren, koop lokaal, alternatieven voor de auto, stenen inleveren voor groen, voorkomen van hitte stress, gezondere lucht, enzovoort zal de markt proberen een antwoord te geven. Een waardevol streven waar we met zijn allen de schouders onder mogen zetten. 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.