Eerste diagnoses Corona besmettingen Zuidplas

Binnen de gemeente Zuidplas zijn de eerste diagnoses gesteld van corona-besmettingen. Dit is te lezen uit de nieuwste cijfers die het RIVM zaterdag 21 maart bekend heeft gemaakt.

Het aantal besmettingen met het coronavirus staat nu op drie maar kan hoger liggen dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

GGD Midden-Holland onderzoekt met wie de patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen. Krijgen deze contacten klachten die passen bij het nieuwe coronavirus? Dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Ook vandaag waarschuwden weer vele instanties tot het houden van afstand van elkaar. Door het mooie zonnige weer trokken veel mensen naar buiten waarbij voornamelijk jongeren zich in grote groepen samenschoolden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.