Scholen, horeca en sportclubs verplicht 3 weken dicht, reacties lokale ondernemers

Minister Slob en minister Bruins hebben zondagmiddag besloten dat alle scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs dicht moeten blijven tot zeker 6 april. Ook alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot 6 april. Horeca moet zondag om 18.00 uur de deuren sluiten.

Er is nog geen sprake van een lockdown. Wel is er een dringend advies om op afstand van anderen te blijven. Richtlijn hiervoor is 1,5 meter.

In de komende 3 weken worden verschillende onderzoeken gedaan om te bepalen wat er na 6 april gaat gebeuren. Ook volgen er beslissingen om getroffen ondernemers tegemoet te komen.

Kinderdagopvang
De koepelorganisatie van de kinderdagopvang geeft aan zoveel mogelijk ruimte te willen bieden aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar van ouders met vitale functies, zoals zorgverleners en politieagenten. Informeer bij uw kinderopvang of uw kind opgevangen kan worden. Er komt een lijst met vitale functies.

Hamsteren niet nodig
Het is niet nodig om te hamsteren. Er is voldoende voorraad beschikbaar. Ook in de Zuidplas werd afgelopen week gehamsterd waardoor veelvuldig lege vakken ontstonden. Dringend advies is om dit niet te doen, omdat dit meer problemen oplevert.

CBR schort examens op
Het CBR heeft ook aangekondigd dat de examens die zij afnemen opschorten. Er zullen zowel geen theorie- als praktijkexamens meer zijn totdat de coronacrisis voorbij is.

Reacties van lokale ondernemers uit de Zuidplas

[arena_embed version=”1″ publisher=”jebentnieuwerkerker” event=”6cqm”]

Reacties volgen……

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.