Coronacrisis: Voedingswaren lokale horeca voor boodschappenkast

Nadat de lokale horeca in Nieuwerkerk aan den IJssel, na het ingaan van de nieuwe maatregelen, plotsklaps met een hoop voedingswaren bleef zitten komt de Boodschappenkast met een actie waarbij overgebleven etenswaren goed terecht gaan komen.

Enkele lokale horecaondernemingen bleven achter met volle koelingen met etenswaren nadat zondagavond 15 maart om 18:00 uur de deuren moesten worden gesloten als maatregel om het Corona-virus te bestrijden. Deze voedingswaren wil men niet weggooien waardoor men deze heeft aangeboden aan De Boodschappenkast. Deze organisatie zorgt voor de verdeling van etenswaar aan hen die dit hard nodig hebben.

“Wij rijden rond appen als we in de buurt zijn, zetten het pakket voor de deur, bellen of kloppen en gaan dan weer naar de volgende. Omdat het om producten gaat die gekoelt moeten blijven is het wel van belang dat u thuis bent!! Mocht u moeten werken laat ons dan even de tijden weten dat u zeker thuis bent” verteld Nynke Bosselaar namens de Boodschappenkast.

”Morgenochtend krijgen wij van een aantal restaurants overgebleven etenswaren.Morgen zullen mijn man en ik een rondje door zuidplas rijden om dit eten te verdelen onder mensen die hier behoefte aan hebben. Weet u nog minima/ouderen of iemand met cruciaal werk die het echt nodig hebben meld deze dan aan via sms/whatsapp 0612677048 ovv naam, adres en aantal personen in het huishouden”.

Mocht u als horeca-eigenaar uw eten ook niet weg willen gooien dan kunt u contact opnemen met de Boodschappenkast odat men dit kan verdelen onder de mensen die het echt nodig hebben. Telnr 0612677048.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.