Persoonlijk bericht burgemeester Han Weber aan inwoners Zuidplas

Burgemeester Han Weeber van de gemeente Zuidplas vraagt in een persoonlijk bericht aan iedere inwoner in de Zuidplas om zich te houden aan de afgekondigde maatregelen in verband met het Corona virus.

Ik roep u op om u te houden aan deze maatregelen. Ik zie dat veel organisaties, bedrijven en inwoners dat ook al doen. Mensen gaan thuiswerken – ook onze medewerkers bij de gemeente – en bijeenkomsten worden afgelast. De regering heeft bijeenkomsten met meer dan 100 personen verboden in heel Nederland. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en kerken. Het betekent dat er nergens meer groepen bij elkaar mogen komen van 100 personen of meer. Dit is inmiddels een voorschreven maatregel waar we ons allemaal aan hebben te houden.

Het zijn bijzondere tijden waarin we nu verkeren. De regering heeft vergaande maatregelen afgekondigd die gevolgen hebben voor ons allemaal

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts. Mijd dan sociaal contact. Bel pas met de huisarts als de klachten verergeren.
  • Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen worden mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen (zoals de politie, hulpdiensten of nutsbedrijven): er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten en koorts hebt. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten worden verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges te geven.
  • Scholen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, en kinderopvang blijven gewoon open. Kinderen en jongeren vormen ook niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiting weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten wel thuisblijven.

Mocht u vragen hebben over het coronavirus: op de website van het RIVM www.rivm.nl en de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl staat veel bruikbare informatie. Voor lokale en regionale informatie over het coronavirus kunt u naar de website van de GGD Hollands Midden: www.ggdhm.nl.

Ook als gemeente houden we ons aan deze maatregelen. De consequenties daarvan zijn eerder op de website van de gemeente gedeeld en zijn te vinden op de pagina ‘Consequenties maatregelen coronavirus‘. Wel blijft het gemeentehuis open en wordt de dienstverlening zoveel mogelijk gecontinuee

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.