Zuidplas-Sport: zwaarbevochten overwinning van VV Nieuwerkerk op BZC/Zuiderpark

Het was een geen gemakkelijke middag voor de ploeg van trainer Ron Luijten in Rotterdam-Zuid, waar irritaties soms hoog opliepen en de thuisploeg er alles aan deed het spel zoveel mogelijk te ontregelen en bij gelegenheid zelf toe te slaan.

Vooral voor rust had het succes met deze methode, temeer daar Nieuwerkerk zichzelf teveel uit het spel haalde door te vaak op overtredingen te reageren.

Trainer Ron Luijten kon niet beschikken over Stefan van der Vlegel die nog altijd herstelt van een knieblessure en zelf hoopt binnen twee weken weer speelklaar te kunnen zijn. Daarnaast gaf hij voor deze wedstrijd de voorkeur aan Rick Kramer boven Mike Janssen die vanaf de bank begon.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Orlando Duivestein werden de bedoelingen van BZC/Zuiderpark al snel duidelijk en zocht het meteen het fysieke contact. En toen het ook nog in de 8ste minuut wist te profiteren van desorganisatie in de Nieuwerkerkse defensie, werd het duidelijk dat de bezoekers een moeilijke middag tegemoet zouden kunnen zien. Nieuwerkerk kwam niet in het eigen spel en door de vele overtredingen lag het spel met name in de eerste helft ook geregeld stil. Een rommelig eerste bedrijf tot gevolg, waarbij doelman Roy Spierings in de 20ste minuut ook nog eens op de zestienmeterlijn hard in botsing kwam met de spits van de thuisploeg. Even later kon de aanvaller van BZC/Zuiderpark niet verder en moest Roy Spierings zich met een flinke teenblessure een tiental minuten later eveneens laten vervangen. Roy Treffers nam zijn plaats in. Tot aan dat moment had Nieuwerkerk nog nauwelijks iets voor het vijandelijk doel klaargespeeld. Pas tegen de rust was het via Rick Kramer gevaarlijk, maar diens schot werd door de doelman van de thuisploeg onschadelijk gemaakt. In dezelfde minuut uit de zoveelste overtreding mocht Rick Kramer aan de linkerkant een vrije trap nemen. Slim legde hij de bal bij de eerste paal waar de meegekomen Maurice Treffers met een subtiele voetbeweging van dichtbij intikte. In blessuretijd kwam Nieuwerkerk zelfs op voorsprong. Bij een hoekschop vanaf de rechterkant, werd Bart Slob in het strafschopgebied met “Ippon” door zijn directe tegenstander verslagen, maar in de voetbalsport telt dit volle punt nu eenmaal niet. Scheidsrechter Orlando Duivestein zag het onder zijn eigen ogen gebeuren en legde de bal op de stip. Remco Langerveld schoot zijn ploeg op voorsprong, waarna het meteen rusten was. Na de pauze was het de thuisploeg dat het scherpst uit de kleedkamer kwam. Een waarschuwing aan het adres van Nieuwerkerk was er al in de 48ste minuut, toen de bal buiten bereik van doelman Roy Treffers van de lat terug in het veld sprong. In de 55ste minuut kwamen de Rotterdammers alsnog langszij. Met behulp van een Nieuwerkerks been na onnodig balverlies op het middenveld vloog de bal in het doel. Doelman Roy Treffers was daarbij kansloos. De Rotterdamse storm was nog niet uitgeraasd, maar doelman Roy Treffers stond in de 60ste minuut een derde treffer in de weg toen hij met een goede voetreflex de bal keerde. Daarna nam Nieuwerkerk het heft weer in handen en kreeg de volledige controle weer terug. In de 74ste was het dan raak voor de bezoekers. Remco Langerveld versnelde halverwege de speelhelft van de thuisploeg en stuurde met een paar passerbewegingen drie tegenstanders het bos in door vervolgens hard en laag binnen te schieten. Na de achterstand, probeerde de thuisploeg opnieuw met veel fysiek terug te komen. De overtreding in de 77ste minuut was er eentje van buitencategorie en dat kostte de Rotterdammers een rode kaart. Met Mike Janssen voor Remco Langerveld en Stefan Jeroense voor de geblesseerde Kevin Kamerbeek (na een grove charge eerder in de tweede helft), moest Nieuwerkerk de laatste tien minuten stand zien te houden tegen een BZC/Zuiderpark dat alle lengte in de ploeg nu voorin had geposteerd. In de 85ste minuut had Mike Janssen aan alle onzekerheid een einde kunnen maken, maar hij stuitte op de doelman. Nieuwerkerk hield stand en trok de wedstrijd verdiend over de streep en naderde bovendien OSV Oud Beijerland op drie punten nadat de koploper op 0-0 in en tegen Dubbeldam bleef steken.

Opstelling: Roy Spierings (34. Roy Treffers) – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Kevin Kamerbeek (82. Stefan Jeroense) – Shane van den Engel – Bilal Ouhabi – Bart Slob – Remco Langerveld (80. Mike Janssen) – Wayne van den Burg – Rick Kramer

Foto: Mariëlle van Rooij

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.