Zuidplas-Sport: CKV wint met 25-23 van HKC in slotduel

CKV-Nieuwerkerk gaat met met goed gevoel richting Play-offs. In de slotronde van de reguliere competitie heeft Nieuwerkerk in een aantrekkelijk duel afgelopen zaterdag 7 maart met 25-23 van HKC uit Hardinxveld gewonnen.

In een wedstrijd “om des keizers baard” werd er door beide teams op sportieve wijze gestreden voor een goed resultaat. Nieuwerkerk behaalde via een 8-2 voorsprong de rust met 11-8. Via 14-10 kwam HKC door een serie strafworpen terug tot 14-14. Nieuwerkerk liep weer uit naar 18-15, maar zag HKC toch weer terug knokken naar 18-18. Op 21-22 pakte HKC voor de eerste en enige keer de voorsprong. Cathy van Horik was met enkele treffers belangrijk in de slotfase waarin Nieuwerkerk via 24-22 uiteindelijk eindigde met 25-23. Niels Stuurstraat (9) en Jop Brouwer (6) waren het beste op schot voor Nieuwerkerk. Bij HKC wist Corné Troost zeven keer de korf te vinden. Na de wedstrijd toonde HKC zich een zeer sportief verliezer en maakten spelers en fans van de club uit Hardinxveld er een mooi feestje van samen met Nieuwerkerk. Een prima wedstrijd waarin Nieuwerkerk tot het uiterste moest gaan en uiteindelijk met een goed gevoel kan toewerken richting de Play-offs met Dalto.

Wedstrijd terug te zien via de Livestream van Nieuwerkerk:

https://www.youtube.com/watch?v=xJ5E8sl3c64

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.