Winterwandeling 10 Jaar Zuidplas


Op zaterdag 7 maart organiseert Sportstichting Zuidplas in het kader van 10 jaar Zuidplas een winterwandeling naar en door de verschillende dorpen van Zuidplas. Inwoners van alle leeftijden wandelen met elkaar om mooie plekken te zien in en rondom elk dorp.

Route
De deelnemers starten in Nieuwerkerk aan den IJssel en wandelen een route via Moordrecht en Zevenhuizen naar Moerkapelle. Tijdens de start en de finish verzorgt Shantykoor de Moordtzangers de muzikale omlijsting. Met ruim 100 aanmeldingen, opluistering van de Moordtzangers, de samenwerking tussen de dorpshuizen en molen Windlust belooft de wandeling een succes te worden. Onderweg heeft Sportstichting Zuidplas een paar verrassingen voor de deelnemers. Voor meer informatie over de route en aanmelden via www.sportstichtingzuidplas.nl/bravo.


Activiteiten voor en door inwoners van Zuidplas
Verbindend, inclusief, kleinschalig en uit de samenleving. Dat zijn de kaders voor de activiteiten van 10 jaar Zuidplas. De winterwandeling van 7 maart is één van deze verbindende, inclusieve en kleinschalige activiteiten. Inwoners van Zuidplas kunnen dit jaar ook nog meedoen aan veel andere
activiteiten in het kader van 10 jaar Zuidplas, zoals het tennistoernooi (28 maart), proeven van het Zuidplasmenu (diverse data vanaf 10 april), de Fun Run Marathon door de dorpskernen (18 april), een schaakmat zetten op het schaaktoernooi (9 mei), genieten van LandArt in Leefgoed De Olifant (9 mei) en de skate 4 daagse door de dorpen (3, 10, 17 en 24 juni). Ook na de zomer zijn er volop activiteiten. Hou de website www.zuidplas.nl/10jaar en de gemeentepagina in de gaten voor alle activiteiten dit jaar.


Aanwezigheid (dorpswethouders)
Ook de dorpswethouders zijn op de verschillende locaties aanwezig om de wandelaars te verwelkomen:

09.30-10.00 uur
Korte toespraak en start winterwandeling, Steenovens,
Klein Hitland 4, Nieuwerkerk aan den IJssel, inclusief
optreden van Shantykoor de Moordtzangers. Aanwezig:Wethouder Daan de Haas

11.00-11.30 uur
Verwelkomen en fotomoment met wandelaars,
Sporthal De Zuidplas, Sportlaan 3, Moordrecht. Aanwezig: Wethouder Jan Willem Schuurman

11.45-12.15 uur
Korte toespraak en lunch met wandelaars, Swanla,
Burgemeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen. Aanwezig: Wethouder Jan Verbeek

12.30-13.30 uur (tijdstip iets gewijizgd)
Verwelkomen (finish) en uitreiken foto’s aan wandelaars,
dorpshuis Op Moer, Raadhuisstraat 40, Moerkapelle. Aanwezig:Wethouder Jan Verbeek

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.