Zuidplas-Sport: CKV-Nieuwerkerk schrijft geschiedenis

Door het 28-28 gelijkspel van TOP eerder op de dag tegen Avanti, kon de Nieuwerkerkse Korfbalvereniging CKV-Nieuwerkerk 1 zich zaterdagavond onverwachts al plaatsen voor de play-offs.

In eerste instantie was de gedachte dat Nieuwerkerk met zoveel mogelijk doelpunten moest winnen van Rohda. Door de meevaller uit Arnemuiden was nu elke overwinning voldoende. En dat Nieuwerkerk zou gaan winnen van Rohda was natuurlijk wel duidelijk.

Rohda staat stijf onderaan. We zijn vrij positief geweest over de spelopvatting van de ploeg en ook zaterdag deden de spelers en coach van Rohda er alles aan. Minder positief was de thuislocatie in Amsterdam. Zelden heeft Nieuwerkerk 1 in een dergelijke ambiance gespeeld. Slechts een handjevol thuissupporters, geen muziek, geen speaker en ga zo maar door. Wel 5 euro entree heffen voor het Nieuwerkerkse publiek dat, ondanks de voorjaarsvakantie, toch met een krappe 100 man aanwezig was. Jammer dat deze voor Nieuwerkerk historische wedstrijd in een dermate troosteloze ambiance werd gespeeld.

Over de wedstrijd kunnen we en zullen we kort zijn. Nieuwerkerk was sterker maar soms slordig. Rohda bood prima partij. Babette Blok was de uitblinkster bij Nieuwerkerk en vond de korf heel makkelijk. Ook Cathy van Horik was lekker op dreef. Bij Rohda speelde Julian Akkersdijk een hele sterke wedstrijd (8 goals). Door snelle goals van Blok en Rodenburg pakte Nieuwerkerk een 0-2 voorsprong.

Na ruim tien minuten deed Rohda lekker mee en stond het 5-6. Via schot van Van Horik en Jop Brouwer (5 goals zaterdag) liep Nieuwerkerk daarna wat weg. Babette Blok was op 7-9 belangrijk met twee rake schoten en Nieuwerkerk ging zo naar 7-11. Daarna wederom van Horik en 7-12. Het gaatje was geslagen. Nieuwerkerk ging in de slotfase van de eerste helft ook wat scherper verdedigen. Dat zorgde voor een 8-15 ruststand. Babette Blok had toen al vijf doelpunten gemaakt.

Na de snelle 8-16 van Collee wist Rohda twee keer te scoren. Daarna doelpunten van Van Horik en Dani Hoogendoorn. Voor beide spelers alweer hun derde doelpunt van de avond. Toch ontbrak de echte scherpte van Nieuwerkerk zowel in de defensie als in de aanval. Het valt de ploeg bijna niet kwalijk te nemen. De winst was binnen en de play-offs dus ook.

Jop Brouwer zorgde voor het meeste vermaak in de slotfase met enkele fraaie schot en ook invaller Bram Boeter vond de korf voor Nieuwerkerk. De andere invaller bij Nieuwerkerk, Niels Stuurstraat, vond in korte tijd nog drie de korf waarmee hij zijn seizoenstotaal op 80 doelpunten bracht. Nieuwerkerk eindigde de wedstrijd met een 19-28 overwinning.

Play-offs bereikt. Fantastisch! Een hele mooie prestatie in deze loodzware poule. Avanti degradeerde zaterdag naar de Overgangsklasse. Het zegt genoeg over deze poule, want Avanti is gewoon een heel sterk team. Het maakt de prestatie van Nieuwerkerk 1 heel knap. Al tien wedstrijden gewonnen. Nu op naar de play-offs. Daarin ontmoet Nieuwerkerk Dalto in een “best of three-serie”. Eerst zaterdag 14 maart naar Driebergen, zaterdag 21 maart in Nieuwerkerk en een eventuele derde wedstrijd op dinsdag 24 maart in Driebergen.

(verslag: CKV).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.