Crowdfundingsactie Circulair zwembad in Nesselande geslaagd!

De crowdfundingsactie ‘Bouw mee aan circulair zwembad in Nesselande’ is geslaagd! In een kleine 2 maanden tijd haalde een groep bewoners uit Nesselande het door hun beoogde bedrag van 4000 euro binnen.

Dankzij giften van zo’n 200 donateurs die bij willen dragen aan een ontwerp voor een natuurzwembad, zijn zij weer een stapje dichter bij hun droom: een circulair, licht verwarmd zwembad in de Zevenhuizerplas. Een afgebakende plek waar je sportief en recreatief kunt zwemmen, (bijna) het hele jaar door. Met speelmogelijkheden voor kinderen!

Want, vertelt de werkgroep, zwemmen is een sport die door iedereen gedaan kan worden. Van jong tot oud(er), topfit of met een mindere conditie. En toch zien ze dat er weinig echt wordt gezwommen in de plas. Dat willen ze stimuleren. Het mooie van dit natuurzwembad vinden zij dat het altijd open is, en je dus niet afhankelijk bent van de openingstijden van de reguliere zwembaden. 

“Nederland is een waterland, toch maken we vooral traditionele binnenzwembaden. Terwijl zwemmen in natuurwater vele malen prettiger is dan in een chloorbad. Het water is zacht voor je huid, en de fluitende vogels, de blauwe lucht en wuivende bomen om je heen geven je rust.

De tijd is rijp om op een andere manier over zwemmen, zwembaden en natuurwater na te denken. En voor Nesselande biedt het de mogelijkheid om de wijk speelser te maken. Natuurlijk hebben we daarbij oog voor de ecologie in de plas. We hebben daar ook onderzoek naar laten doen door Arcadis, een internationaal adviesbureau voor infrastructuur, gebouwde omgeving, water en milieu. In het rapport van Arcadis komt naar voren dat het idee qua ecologie zeker haalbaar is, dus is het tijd voor de volgende stap.” aldus Esther Schulte.

“We hebben ook verschillende fondsen aangeschreven. Dankzij de crowdfundingactie en andere bijdragen kunnen we een ontwerp met energieconcept laten maken, door professionals”, vervolgt ze. “Het mooie aan crowdfunding vinden we dat je in contact komt met andere mensen, en je kunt polsen hoe het plan wordt ontvangen. Er is royaal gedoneerd, en er zijn mensen die een actieve bijdrage willen leveren. Ook is er veel positieve aandacht geweest voor ons plan. We zijn iedereen die gedoneerd heeft, dankbaar”.

Het ontwerp voor het zwembad zal antwoord geven op de vele vragen die er zijn. Vragen van de werkgroep zelf, maar ook van kritische bewoners, zwemmers en surfers. Naar verwachting volgt de presentatie over het ontwerp in het najaar. Deze zomer organiseert de werkgroep activiteiten in en rond de plas om het zwemmen in natuurwater te stimuleren.www.zwemmenindezevenhuizerplas.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.