‘Bingo’ time met de Zonnebloem

Afgelopen zaterdag 15 februari organiseerde de Zonnebloem Nieuwerkerk weer de jaarlijkse Bingomiddag. Evenals voorgaande jaren vond dit plaats in de recreatiezaal van het Zorgcentrum Dianthus.

Ruim dertig mensen hadden zich hiervoor aangemeld. De winkeliers van de Reigerhof hadden voor de Bingo mooie prijzen beschikbaar gesteld.
Bijzonder was dat dit keer in de organisatie van de Bingomiddag Fieke, een schoolmeisje van 14 jaar meeliep. Zij deed dit in opdracht van haar school om haar maatschappelijke stage te volbrengen. In overleg met de afdeling was zij betrokken bij de organisatie en de uitvoering van de Bingomiddag.
De deelnemers aan de Bingo konden per ronde drie prijzen winnen. Eén voor het rijtje boven, één voor het rijtje beneden en één voor de hele kaart. Nadat Bingo was geroepen en de kaart was gecontroleerd en goed bevonden, werden de prijzen door Fieke naar de winnaar gebracht werden. Dat Bingo toch wat concentratie vereist, bleek wel toen er een valse Bingo werd geroepen. Ook bleek een deelnemer een nummer gemist te hebben op zijn Bingo kaart. Het was goed dat een vrijwilliger wel goed had opgelet en Bingo voor haar riep.

Na drie ronden gespeeld te hebben was het tijd voor koffie. Enkele vrijwilligers (waaronder Fieke) hadden wat lekkers gebakken en dat werd bij de koffie uitgedeeld. Daarna werd met grote geestdrift weer verder gespeeld.

Na afloop was er voor iedereen die geen prijs had met de Bingo toch nog een prijs in de vorm van een plant.
Na afloop brachten vrijwilligers de gasten terug naar huis. Een gast zei tegen haar chauffeur: “Ik vind dit zo leuk, je komt er even uit en je spreekt weer iemand”. Nou laat dat nu precies het doel van de Zonnebloem zijn.
De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De vereniging bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. Dit jaar viert de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel haar 40 jarige jubileum.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.