Barracuda Nieuwerkerk viert jubileum met zwem-marathon

Zwemvereniging Niemo Barracuda uit Nieuwerkerk aan den IJssel bestaat op 26 februari 2020 precies 50 jaar en zal dit jubileumjaar feestelijk openen. Daarom organiseren de zwemvereniging van 22 tot 23 februari 2020 een nachtzwemmarathon voor jong en oud in het Polderbad in Nieuwerkerk.

De opzet tijdens deze nachtmarathon zal in het teken staan van zo veel mogelijk geld ophalen voor hetgoede doel : Gemiva Zuidplas.

Bij deze marathon is het de bedoeling dat men met een team van 8 tot 10 deelnemers zoveel mogelijk kilometers zwemmen. Elk team is verplicht om minimaal 1 coach (18+) aan te stellen die kan coachen en/of banen kan tellen. Voor de teams met deelnemers tussen de 7 en 14 jaar zijn 2 begeleiders nodig. Het is de bedoeling dat alle deelnemers zoveel mogelijk sponsors zoeken die hen of het team per baan, kilometer of met een eenmalige bijdrage willen sponsoren. Aan het einde van de marathon is er een beloning voor het team dat het meeste geld heeft opgehaald en het team dat de langste afstand bij elkaar heeft gezwommen. De sponsorgelden zullen worden geschonken aan het goede doel “Gemiva Zuidplas”.

Voor de deelnemers tussen de 7 en 14 jaar (2013-2006) is er een mini-nachtmarathon van 18:00 tot 22:30 uur. Voor de deelnemers van 12 jaar en ouder is er een nachtmarathon van 18:00 tot 6:00 uur.

Kosten
De inschrijfkosten voor de mini-nachtmarathon zijn € 95,- per team (€ 9,50 p.p. bij een team van 10 personen). De inschrijfkosten voor de nachtmarathon van 18:00 – 6:00 zijn € 150,- per team (12+) (€ 15,- p.p. bij een team van 10 pers.).  Inbegrepen in deze prijs zit een presentje en het startbewijs voor elke deelnemer.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 1 februari 2020. Hoe eerder je aanmeldt des te groter de kans is dat jullie team geplaatst wordt. Wanneer het maximum aantal teams is bereikt, zullen de teams worden geplaatst welke zich het eerste hebben aangemeld.

Gemiva Zuidplas
Gemiva-SVG Groep is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt bij hun leven in onze samenleving. In de gemeente Zuidplas doet Gemiva dat op verschillende locaties waar kinderen en (jong)volwassenen met een beperking begeleid wonen, werken of dagbesteding hebben. Dit kunnen mensen zijn met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking,  lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Gemiva is heel blij met de actie van onze vereniging. De organisatie wil het opgehaalde bedrag besteden voor de 57 mensen die wonen en dagbesteding hebben in de woonlocaties, het activiteitencentrum en de kinderboerderij aan de Fransezoom in Nieuwerkerk aan den IJssel (vlak bij het Polderbad). Door onze actie worden extra’s mogelijk die bijdragen aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking.

Op de verlanglijst staan bijvoorbeeld een trampoline en een nieuw dierenverblijf voor de kinderboerderij.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.