Welk geluid klinkt straks in de Zuidplas gemeente

Het wordt aanstaande dinsdag 21 januari een spannende dag in lokaal medialand Zuidplas, de gemeenteraad zal tijdens de raadsvergadering een advies uitbrengen over de lokale publieke media-instelling voor de komende 5 jaar.

Eerder kreeg het Commissariaat voor de Media (CvdM) twee aanvragen binnen om de lokale publieke media-instelling te worden binnen onze gemeente Zuidplas. Naast de huidige Stichting Omroep Zuidplas heeft ook Stichting Gouda Media een aanvraag ingediend. Aangezien er slechts één lokale publieke omroep kan worden aangewezen per gemeente zal het voor één de stichtingen “erop of eronder” worden. Het CvdM neemt het advies van de gemeente mee in het uiteindelijke besluit over welke instelling de lokale omroep in de gemeente Zuidplas wordt. Doorgaans neemt dit commisariaat het advies van de gemeente over.

Besloten bijeenkomst

Afgelopen dinsdag 14 januari gaven beide stichtingen een presentatie waarbij plannen werden gepresenteerd aan een deel van de gemeenteraad. Deze bijeenkomst vond plaats achter de gesloten gemeentehuisdeuren. Eerder werd bekend in de lokale media dat wethouders uit de gemeente een lichte voorkeur zouden hebben voor de huidige lokale Omroep Zuidplas. De voorlopige analyse van Burgemeester en Wethouders kunt u hier lezen.

Waar Omroep Zuidplas in het kader van de vorming van en streekomroep samenwerkt met onder andere Radio Capelle, geeft Stichting Gouda Media aan dat het oprichten van ZuidplasFM zorgt voor een directe samenwerking met het zusje GoudaFM op het gebied van nieuws en redactionele ondersteuning.

Poll

Voor de inwoners in de Zuidplas lijkt het weinig te interesseren welke partij er zal worden aangewezen. In een poll op de Nieuwerkerkse dorpspagina geeft het meerendeel van de stemmers aan niet te luisteren naar de lokale radio. Tussen de keus van Omroep Zuidplas en Gouda Media is wel een verschil zichtbaar en kiest men voor de huidige lokale omroep.

Stichting Omroep Zuidplas : 70 personen.

Stichting Gouda Media: 10 personen.

Maakt niet uit, luister niet naar deze radiozender: 230 personen.

Geen van beide (dan kiest Commissariaat zelf) : 9 personen.

Tijdens de raadsvergadering van aanstaande dinsdag 21 januari zijn de deuren van de raadszaal overigens wel geopend voor publiek. Online kunt u deze vergadering ook bijwonen via deze link. JBN ( Je Bent Nieuwerkerker Nieuws) zal gedurende deze avond via facebook en twitter live updates uitbrengen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.