CKV-Nieuwerkerk oppermachtig in derby tegen KCC

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk is 2020 fantastisch begonnen. De ploeg van coaches Leon Simons en Jan van Essen versloeg de ongeslagen koploper KCC met maar liefst 27-22. In de derby tegen Capelle keek Nieuwerkerk al snel tegen een 1-4 en 2-5 achterstand aan.

Onder aanvoering van een uitmuntende Jop Brouwer zette Nieuwerkerk de achtervolging in. Onder toeziend oog van de burgemeester en wethouder van de gemeente Zuidplas pakte de ploeg een 6-5 voorsprong om vervolgens via 9-9 en 11-11 een 14-11 voorsprong bij rust te pakken. In de tweede helft werd het verschil vier op 17-13. KCC kwam goed terug tot 20-19, maar daarna besliste Nieuwerkerk de wedstrijd door uit te lopen naar 23-19 en 25-21. Uiteindelijk won Nieuwerkerk met maar liefst vijf doelpunten verschil en daar kan de hele club ongelooflijk trots op zijn. De nederlaag in Capelle werd meer dan hersteld en Nieuwerkerk liet andermaal zien in de top van de Hoofdklasse thuis te horen.

Nieuwerkerk keek al weken uit naar deze kraker. Natuurlijk was de wedstrijd in Capelle mooi, maar de return in Nieuwerkerk moest nog mooier worden. De organisatie van CKV Nieuwerkerk had flink uitgepakt. Alles liep gestroomlijnd en de kersverse burgemeester van de gemeente Zuidplas Han Weber en wethouder sport Jan Verbeek kregen een warm welkom in een bomvolle sporthal. Het was derby-time en dat was te zien en te merken in de Kleine Vink. In een kolkende zaal maakten beide teams hun opwachting in de spotlight en een fantastische laser-show, inclusief streamers en led-lights.

Een prachtige zege voor Nieuwerkerk, dat heel verdiend van KCC wist te winnen. Deze overwinning smaakt extra goed in Nieuwerkerk en daar mag dan ook best even van genoten worden. Zaterdag wacht echter weer TOP in Arnemuiden en dan moet Nieuwerkerk er weer staan.

Doelpunten Nieuwerkerk: Jop Brouwer 7, Niels Stuurstraat 6(2), Mats Rodenburg 5(3), Koen Collée 4(2), Babette Blok 4 en Cathy van Horik 1

Doelpunten KCC: Stefan Dekkers 8(1), Julian Middelkoop 3(3), Mark Behrens 3, Bo Oppe 2, Mandy Biesbroek 2, Anouk Edens 2, Demi van Oosten 1 en Tessa Noordzij 1

foto: CKV

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.