Zuidplas is klaar voor 20-20

Ook al mag het pas vanaf vanavond 18:00 uur, er wordt in vele straten al flink geknald met vuurwerk deze oudejaarsdag 2019. En dat is niet het enige waaruit blijkt dat het jaar ten einde loopt, het is druk in de winkelcentra en druk bij de diverse oliebollen verkooppunten.

Zo staat er al vanaf vanmorgen een aardige rij bij de oliebollenkraam van Remon Muller op het Raadhuisplein en zorgt de verkoop van oliebollen in de Reigerhof door Bakker Klootwijk voor een grote toeloop in het winkelcentrum. Deze verkooppunten eindigde tijdens de Zuidplas Oliebollen-test 2019 respectievelijk op de 2e en 7e plaats.

De volledige test kunt u hier lezen.

In Rotterdam-Nesselande is men druk bezig met de laatste voorbereidingen voor twee grote evenementen die in de eerste uren van 2020 gaan plaatsvinden, het Nationaal Vuurwerk en de traditionele Nieuwjaarsduik.  Dit evenement start vanaf 13:00 uur met een warming up. Inschrijven kan nog bij Verhage aan het Maltaplein. De kosten bedragen 3,50 euro, daarvoor krijg je ook de befaamde Unox muts en staat er na afloop een kop erwtensoep klaar. Meer informatie kunt u vinden op www.zwemmenindezevenhuizerplas.nl.

Betreft de weersvoorspelling van de Nieuwerkerkse weerman Leen de Koning zijn er komende avond en nacht wolkenvelden en opklaringen en kan er mist ontstaan. Mede door het afsteken van vuurwerk kan de mist erg dicht worden op sommige plaatsen. Vannacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt met lokaal kans op gladheid! Er staat maar weinig wind.

De gemeente Zuidplas waarschuwd weggebruikers via twitter op mogelijke hinder door gladheid. De strooiploeg gaat daarom deze oudjaarsmiddag bruggen, viadukten en koude plekken strooien.

Dit artikel wordt gedurende oudejaarsdag geregeld aangevuld.

Eerder in het nieuws