Zuidplas neemt Veiligheidsbus in gebruik

Burgemeester Weeber overhandigde dinsdag 24 december de sleutel van de Veiligheidsbus aan het team veiligheid van de gemeente. De bus, bestemd voor alle dorpen binnen de Zuidplas, zal onder andere worden ingezet op plaatsen waar tijdelijk meer toezicht nodig is.

Volgens fractielid Benno de Ruiter van het CDA gaat de komst van een zogenaamde veiligheidsbus bijdragen aan de verbondenheid van de inwoners uit de Zuidplas met de hulpverleners. De Ruiter is dan ook erg enthousiast het plan van de Christen Democraten nu tot uitvoering is gekomen en dat het eerder gereserveerde bedrag nu wordt besteed aan daadwerkelijke uitgave ter verbetering van de veiligheid en de zichtbaarheid in de dorpen. De bus is toegankelijk voor inwoners om even ‘langs’ te komen om een verhaal kwijt te kunnen onder het genot van een kopje koffie. De inwoners zijn tenslotte de oren en ogen van de buurt.

In het Algemeen Dagblad uitte collega raadslid Jos Wiegman van de VVD fractie in de gemeente Zuidplas kritiek op de Veiligheidsbus. Wiegman heeft vraagtekens hoe de politie de bus gaat bemensen aangezien het politiekorps kampt met een personeelstekort. Burgemeester Weeber geeft echter aan dat de bus door meer veiligheidsdiensten uit de Zuidplas kan worden ingezet waaronder brandweer, handhaving en buurtpreventieteams.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.