Een Raadhuisplein vol kerstmannen tijdens Midwinterfeest

Het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel was zaterdag 21 december het decor van het Midwinterfeest 2019. Met een schaatsbaan, lasershow, dansoptredens en de Santarun trok het evenement ondanks het teleurstellende weer honderden bezoekers

En ondanks de lichte regen liepen tijdens het evenement vele honderden deelnemers mee met de Santarun die startte en finiste op het Raadhuisplein. Het drie kilometer lange parcours liep dwars door Nieuwerkerk en bezocht onder andere de vrijwillige brandweer, de carwash aan de Europalaan, woonzorgcentrum de Meander en de Reigerhof. Rotary Zuidplas had als doel om geld in te zamelen voor fietshelmen voor scholieren in de Zuidplas. Voor deze actie werd samenwerking gezocht met de Edwin van der Sar Foundation. De gratis pakken vonden gretig aftrek bij het afhaalpunt op het plein al werd er wel om een vrijwillige donatie gevraagd. Met deze opbrengst, tesamen met de bedragen die de sponsors bijeen brachtten, werd na afloop onder een luid applaus een cheque ingevuld voor een bedrag van E 25.073 euro.

Presentator Ruud van ons in gesprek met Burgemeester Weber

Maar naast de Santarun was er veel meer te beleven op het plein en in de Reigerhof. Dit jaar sloot ook de winkeliersvereniging zich aan bij het jaarlijkse evenement en organiseerde deze dag een kerstmarkt met diverse kramen binnen maar ook buiten het winkelcentrum. Winkelend publiek en medewerkers kregen daar bezoek van de kerstman.

Voor de kinderen had Sportstichting Zuidplas diverse activiteiten opgezet. Naast een schaatsbaan konden kinderen over een heuse stormbaan klimmen, voetbal spelen of knutselen in de verwarmde tent op het plein.

Een overzicht van de dag in beel kunt u vinden op onze facebookpagina.

Eerder in het nieuws

One Thought to “Een Raadhuisplein vol kerstmannen tijdens Midwinterfeest”

  1. Mw. P.C. de Vries-Kagchèl

    Niet te geloven. Ik ben er geweest, Vanaf de oliebollenkraam naar de kraampjes langs het plein gelopen, maar die hele schaatsbaan niet gezien….
    Heel veel respect voor de dames van Vrijwilligerspunt Welzijn Zuidplas, en van Cupcakes voor Kerst. De enige 2 kraampjes die ondanks de druilerige regen bezet waren, naast dan de commerciële kraampjes met drankjes en hapjes, die waarschijnlijk een tegenvallende omzet hadden door het rotweer.
    Leuke warming up beetje meegedaan, voordat alle Santa’s vertrokken.
    Jammer dat de burgemeester zijn hoed op had, i.p.v. een kerstmuts, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.