Fijnstof sensoren in alle dorpen van Zuidplas

Het Duurzaamheidsplatform Zuidplas heeft op vrijdag 13 december een fijnstof sensor overhandigd aan wethouder Jan Verbeek.  Naast een sensor ontving wethouder Verbeek ook een fijnstof lamp ter ere van het feit dat alle Zuidplasdorpen zijn voorzien van minstens één sensor. Aan de kleur van de lamp is de luchtkwaliteit bij het gemeentehuis van Zuidplas te zien.

Luchtkwaliteit en eigen invloed

Het Duurzaamheidsplatform Zuidplas wil door het meten van fijnstof inwoners van Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen bewuster maken van luchtkwaliteit en de eigen invloed daarop. Zoals minder houtstook op dagen waarop er al veel fijnstof in de lucht is. Waar de sensoren in Zuidplas te vinden zijn, is mogelijk via https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/

Zelf een fijnstof sensor?

Inwoners die ook een fijnstof sensor bij hun huis willen,  kunnen een mail sturen naar lucht@duurzaamheidsplatform-zuidplas.nl.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.