Verkeer moet langer wachten op voltooiing Hoofdweg

Op de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is op 9 en 10 december een wegafsluiting. Deze is nodig om de rijbanen winterklaar te maken. Er komt onder andere tijdelijke belijning op de noordelijke en de zuidelijke rijbaan. Door het aanhoudende koude weer, is het niet mogelijk om de asfaltdeklaag aan te brengen. Naar verwachting gebeurt dit in het voorjaar van 2020.

Verkeerssituatie op 9 en 10 december 2019 7:00 – 16:00 uur:

• Doorgaand auto- en vrachtverkeer is alleen mogelijk vanuit Capelle a/d IJssel richting Nieuwerkerk a/d IJssel.


o Doorgaand verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel volgt een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan.


o Doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel volgt een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef.


o Laan van Avant-Garde: Het is wel mogelijk voor verkeer vanuit Capelle aan den IJssel om bij de rotonde Hoofdweg – Laan van Avant-Garde linksaf te slaan richting de wijk Nesselande. Verkeer vanuit Nesselande kan niet via de rotonde richting Nieuwerkerk aan den IJssel rijden.

• Fietsers en voetgangers langs de Hoofdweg kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder.

• De fietsoversteekplaatsen ter hoogte van de rotonde bij Laan van Avant-Garde en tussen het Weidezoompad en het Warmoezenierspad zijn niet beschikbaar tijdens de asfaltwerkzaamheden. Fietsers en voetgangers volgen de gele omleidingsborden en steken over ter hoogte van Akeleibaan of de Britse Zoom. Hier staan ook verkeersregelaars.

• Bus 190/383: voor actuele informatie over de bushalte Luxemburgse Zoom kijk op www.arriva.nl.

• Bestemmingsverkeer: bewoners en bedrijven langs de Hoofdweg hebben een vignet ontvangen. Hiermee is het voor de verkeersregelaars zichtbaar dat zij een bestemming hebben in het werkgebied. Zij kunnen hun bestemming bereiken door met het verkeer mee te rijden en afhankelijk van hun bestemming af te slaan bij de Akeleibaan of Britse Zoom.

Planning
Het is om verschillende redenen niet mogelijk om de reconstructie van de Hoofdweg fase 2 dit jaar af te ronden. Stedin heeft kenbaar gemaakt dat zij vanaf januari 2020 werkzaamheden willen uitvoeren aan hun elektriciteitskabels langs Hoofdweg Zuid. Naar verwachting zijn zij hier twee maanden mee bezig. BAM Infra start eind januari met vernieuwen van de bestrating langs de ventweg Hoofdweg Noord.

Door de weersomstandigheden afgelopen tijd is de planning van de werkzaamheden aan de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel steeds opnieuw aangepast. Een laatste mogelijkheid om de asfaltdeklaag aan te brengen, staat gepland op 19 en 20 december. Mocht het niet lukken dan wordt de reconstructie van de Hoofdweg afgerond met het aanbrengen van de asfaltdeklaag in het voorjaar van 2020.

Meer informatie
Volg het actuele nieuws via www.rotterdam.nl/hoofdweg of www.rotterdamonderweg.nl en download de gratis ‘BAM infra projecten’-app op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Verkeer moet langer wachten op voltooiing Hoofdweg”

  1. Theo Plate

    Totaal onzinnige actie van gem. Nieuwerkerk. Men had dit, omstreeks de maand mei/juni dit jaar 2019 toen het warm was, tegelijk met het bedrijf dat het voor Capelle deed moeten doen of datzelfde bedrijf de klus aan de Nieuwerkerkse kant moeten gunnen.

  2. Theo Plate

    Totaal onzinnige actie van gem. Nieuwerkerk. Men dit, omstreeks de maand mei/juni dit jaar 2019 toen het warm was, tegelijk met het bedrijf dat het voor Capelle deed moeten doen of datzelfde bedrijf de klus aan de Nieuwerkerkse kant moeten gunnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.