EHB ZO! Eerste Hulp bij Zorg en Overlast Handige bewaarkaart deze week bij u in de bus

Wie zich zorgen maakt over bijvoorbeeld een buurtbewoner, kennis, klasgenoot of lid van een vereniging wil dat ergens kunnen melden. Voor informatie of advies. In zo’n geval kunnen inwoners gebruik maken van de bewaarkaart Eerste Hulp bij Zorg en Overlast: EHB ZO! Deze kaart heeft de gemeente twee jaar geleden ontwikkeld. Komende week ontvangen inwoners een geactualiseerde uitgave in de brievenbus.

Wethouder Daan de Haas, verantwoordelijk voor maatschappelijke zorg: “In ons dagelijks streven naar eensamenleving waarin iedereen kan meedoen is acceptatie van inwoners met verminderde zelfredzaamheid ontzettend belangrijk. Zonder te labelen en te stigmatiseren. Maar ook
het op tijd signaleren van problemen is een maatschappelijke taak van ons allemaal. De EHB ZO! kaart helpt hier bij.
Bewaar de kaart op een vaste plek in uw huis, bijvoorbeeld in de meterkast of op de koelkast.”

Bij twijfel of vermoedens dat het niet goed gaat
Inwoners kunnen vermoedens hebben over iemand in hun omgeving die zorg nodig heeft maar die daar zelf niet om kan of wil vragen. Bijvoorbeeld bij vermoedens van huiselijk geweld, verwaarlozing, vereenzaming, vervuiling, dementie, misbruik of kindermishandeling. Dan biedt de EHB ZO bewaarkaart uitkomst. Acute en ernstige overlast, die meteen door de politie moet worden opgelost, meldt u bij de meldkamer van de politie via 112 of 0900-8844. De politie kan direct ingrijpen.

Staatssecretaris pleit voor 113-telefoonnummer
Op de bewaarkaart van de gemeente Zuidplas staat ook het telefoonnummer 0900-0113 van de landelijke organisatie Stichting 113 Zelfmoordpreventie. In de loop van volgend jaar wijzigt het telefoonnummer naar 1-1-3. Dit is bepleit door staatssecretaris Blokhuis. Volg de laatste ontwikkelingen hierover op 113.nl

Geen bewaarkaart ontvangen? Heeft u geen bewaarkaart EHB ZO ontvangen? Neem dan na 14 december 2019 contact op met de gemeente of haal een exemplaar op in het gemeentehuis.

EHB ZO bewaarkaart

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.