Midwinterfeest pakt uit: Kerstmarkt Reigerhof, schaatsbaan, Santarun en Lasershow

Op zaterdag 21 december 2019 zal er weer een groots Midwinterfeest worden georganiseerd op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na het grote succes van vorig jaar, waar over de gehele dag ongeveer 1200 mensen het evenement bezochten, kon de organisatie van dit grootse evenement er niet onderuit om weer een sfeervol evenement neer te zetten voor de inwoners uit de Zuidplas.

En nieuw dit jaar is, dat Winkelcentrum Reigerhof zich heeft aangesloten bij het Midwinterfeest en dat betekent dat vele kerstkramen zowel binnen als buiten op het plein voor de Reigerhof zullen zorgen voor een ultieme kerstsfeer. Samen met de vrijwilligers van Stichting Evenement en Sportstichting Zuidplas beloofd het een groots spektakel te worden tussen 13:00 en 19:00 uur. In de grote verwarmde tent zijn de vrijwilligers van de Blokkies-Club aanwezig waar kinderen kerstknutsels kunnen gaan maken. Ook kunnen kinderen met kerstkaarten aan de slag. De bedoeling is dat er een kerstwens op komt te staan die bedoeld is voor de ouderen die wonen in het wooncomplex Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op 2e kerstdag zullen de kerstman en kerstvrouw daar diverse ouderen gaan bezoeken en deze kerstkaarten uitdelen met wat lekkers, gesponsord door diverse lokale ondernemers. De blikvanger op het plein zal naast de grote kerstboom ook weer een kunstijsbaan zijn waar men gratis op kan schaatsen. Schaatsen zijn gratis te leen. Met optredens van de dansgroepen van Fabia Dance Center en eXplosiondance en muziek van DJ Rednas wordt het feest compleet.

Het Midwinterfeest is trots dat naast het neerzetten van wederom een winters festijn ook de jaarlijkse Santarun, georganiseerd door Rotary Zuidplas, vanaf het feestterrein zal starten. Vele honderden kersmannen en vrouwen zullen dwars door ons dorp gaan wandelen/rennen. De opbrengst van deze actie zal, in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundationten ten goede komen aan het projekt Fiets Veilig in Zuidplas, voor alle basisschool kinderen van groep 3 en 4 in de Zuidplas.Om 18:00 uur wordt de avond afgesloten met een geweldige grootse Kerst-lasershow door RDV-Laserevent die het gehele Raadhuisplein tot op grote hoogte in spectaculaire kleuren zal verlichten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.