Actievoerders slachthuis gaan dialoog met inwoners aan in Reigerhof

Voor de tweede keer dit jaar zal de actiegroep Animal Save Nederland een protestactie gaan houden bij slachterij T Boer in Nieuwerkerk aan den IJssel. Met deze actie, aanstaande vrijdag 22 november, vragen de betogers aandacht en bewustwording van het doden van kalveren en het nuttigen van dierlijke producten.

De actie zal volgens de groep bestaan uit een wake bij het slachthuis aan de s’Gravenweg waar circa 8000 kalveren per week worden gedood. Na de “wake” tussen 10:00uur en 12:00uur zal de groep tussen 12:00 uur en 13:00 uur in de reigerhof aanwezig zijn om in gesprek te gaan met winkelend publiek over de “Animal Save” en het gebruik van dierlijke producten.

De gemeente Zuidplas laat weten op de hoogte te zijn van de protestactie. “De protestgroep heeft inderdaad contact gehad met de gemeente. Hierbij zijn duidelijke afspraken gemaakt waarbij de actievoerders geen belemmering zullen zijn voor de werknemers bij het bedrijf en de veiligheid in de omgeving. De politie zal hierop toezien”. De gemeente schat het te verwachten aantal actievoerders op maximaal 10 net als de eerdere actie afgelopen september.

Het voeren van actie is een recht dat is vastgelegd in het Europees Sociaal Handvest (ESH). De actiegroep Animal Save Nederland voert vaker op meedere locaties in Nederland actie tegen het gebruik van dierlijke producten.

Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.