Vitrine expositie in Batavier 10 jaar Stenenkruister

Vanaf 27 november is er een nieuwe vitrine-expositie in het leescafé in de Batavier in Nieuwerkerkaan den IJssel. De wisselexpositie heet ’10 jaar Stenenkruister’ en duurt tot Nieuwjaar.

Op 27 november 2009 werd pal voor de Batavier het bronzen stenenkruisterbeeld van de Haagse kunstenaar Loek Bos onthuld. Het was een geschenk van HD Projectrealisatie, dat de woontorens aan beide zijden van het kanaal én de nieuwe Batavier bouwde. Voor een vrouwententoonstelling van 1898 in Den Haag maakte Minca Bosch Reitz al een gipsen voorganger, waarvoor een arbeidster van een ijsselsteenplaats van Mijnlieff model stond. De tentoonstelling (met ook een model van het beeld) is van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.