Nieuwerkerk pakt de koppositie: periodekampioen 3e klasse C

Met één wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie had Nieuwerkerk zaterdagmiddag de kans om de koppositie te grijpen en ook periodekampioen te worden. Nieuwerkerk nam het om 14:00 op tegen IJVV de Zwervers wat op een twaalfde plek staat. Nieuwerkerk is al drie wedstrijden ongeslagen en was dus de favoriet voor deze wedstrijd.

In het begin was het nog even zoeken voor beide teams, maar in de loop van de tijd kreeg Nieuwerkerk de overhand. In de 27ste minuut wist Nieuwerkerk op een 1-0 voorsprong te komen. Het was Mike Jansen die zijn ploeg op voorsprong wist te schieten. Het feest duurde niet lang. Nog geen minuut na de 1-0 wist Mohammed Boudal de 1-1 te maken. Na de gelijkmaker van IJVV de Zwervers had Nieuwerkerk het lastig. Gelukkig kreeg Nieuwerkerk tot de rust geen goals meet tegen en gingen we de rust in met een 1-1 gelijke stand.

Tien minuten in de tweede helft kwam Nieuwerkerk weer op voorsprong. Uit een hoekschop van Wayne van den Burg was het Bart Slob die de 2-1 wist binnen te koppen. Na de 2-1 ging Nieuwerkerk op zoek naar een derde goal om de wedstrijd te beslissen en de periodetitel veilig te stellen. We zagen veel kansen maar de 3-1 bleef lang uit. Vijf minuten voor tijd was het Stefan van der Vlegel die toch de wedstrijd wist te beslissen door de 3-1 te maken. Nieuwerkerk speelde niet groots, maar mag zich toch na deze matige wedstrijd periodekampioen noemen.

Volgende week speelt de kersverse periodekampioen tegen vv ‘s-Gravendeel. De club uit de Hoeksche Waard staat op dit moment op een 4e plek. Die wedstrijd zal om 14:00 afgetrapt worden.

foto: Sportfotografe Marielle van Rooij

(verslag: IJssel-Sport)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.