Wegafsluiting voor verkeer in één richting op de Hoofdweg vanaf donderdag

De werkzaamheden aan de Hoofdweg zijn al enkele maanden in volle gang en weggebruikers lijken inmiddels gewend te zijn aan de omleidingen en obstakels. komende weken zal de verkeerssituatie weer enigzins veranderen.

Op donderdag 14 en vrijdag 15 november en maandag 18 en dinsdag 19 november is er een wegafsluiting voor verkeer in één richting op de Hoofdweg tussen de gemeentegrens van Capelle aan den IJssel en de Britse Zoom. De wegafsluiting is nodig om herstelwerkzaamheden uit te voeren en aansluitend asfalt en belijning aan te brengen op één rijbaan. Door de werkzaamheden per rijbaan uit te voeren, blijft verkeer in één richting mogelijk. De rijbaan in tegengestelde richting krijgt op 28 en 29 november een deklaag van asfalt.

Verkeerssituatie 14-15 november en 18-19 november 2019

Het werkgebied op de Hoofdweg begint bij de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel en eindigt voor de Britse Zoom.

  • Doorgaand auto- en vrachtverkeer is alleen mogelijk vanuit Capelle a/d IJssel richting Nieuwerkerk a/d IJssel.
  • Doorgaand verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel volgt een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan.
  • Doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel volgt een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef.
  • Verkeer vanuit Nesselande/Laan van Avant-Garde volgt een omleiding. Er zijn werkzaamheden vanaf de inrit bij Hornbach tot aan de rotonde met de Hoofdweg. Verkeer vanuit Nesselande volgt omleiding ‘P’. Verkeer vanuit Capelle aan den IJssel kan wel de wijk Nesselande inrijden via de rotonde Laan van Avant-Garde/Hoofdweg.

Fietsers en voetgangers langs de Hoofdweg kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder. De fietsoversteekplaatsen ter hoogte van de rotonde bij Laan van Avant-Garde en tussen het Weidezoompad en het Warmoezenierspad zijn niet beschikbaar tijdens de asfaltwerkzaamheden. Fietsers en voetgangers volgen de gele omleidingsborden en steken over ter hoogte van Akeleibaan of de Britse Zoom. Hier staan ook verkeersregelaars.

· Bus 190/383: voor actuele informatie over de bushalte Luxemburgse Zoom kijk op www.arriva.nl.

· Bestemmingsverkeer: bewoners en bedrijven langs de Hoofdweg hebben een vignet ontvangen. Hiermee is het voor de verkeersregelaars zichtbaar dat zij een bestemming hebben in het werkgebied. Zij kunnen hun bestemming bereiken door met het verkeer mee te rijden en afhankelijk van hun bestemming af te slaan bij de Akeleibaan of Britse Zoom.

Rijbaanafsluiting 28 en 29 november

Op 28 en 29 november krijgt de zuidelijke rijbaan van de Hoofdweg een nieuwe asfalt deklaag en belijning. Bovengenoemde verkeerssituatie is ook op deze twee dagen van toepassing. Vrijdag 29 november na 17:00 uur is de Hoofdweg, tussen de gemeentegrens van Capelle aan den IJssel tot de Britse Zoom, in beide richtingen open voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden langs de parallelwegen van de Hoofdweg zijn nog niet klaar.

Meer informatie
Volg het actuele nieuws via www.rotterdam.nl/hoofdweg of www.rotterdamonderweg.nl en download de gratis ‘BAM infra projecten’-app op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.