Erfgoed ontvangt college Zuidplas

Eind oktober bracht het college van burgemeester en wethouders van Zuidplas een bezoek aan ErfGoed in Moerkapelle.

ErfGoed is wereldmarktleider op het gebied van teeltvloeren. Bij het bedrijf dat actief is in meer dan 25 landen, werken ruim vijftig mensen. Ook zijn gemiddeld nog eens vijftig mensen op inleenbasis of als ZZP’er actief. De roots van ErfGoed liggen in Zuidplas en ook in de toekomst wil het bedrijf zichtbaar aanwezig zijn in de Zuid-Hollandse gemeente.

Het college van burgemeester & wethouders staat voor verbindend bestuur en bezoekt regelmatig bedrijven in Zuidplas om ondernemers te leren kennen en de diversiteit aan bedrijvigheid te ontdekken.
Tijdens het bezoek aan Erfgoed kreeg het college informatie over wat er nodig is om als bedrijf op een goede manier te functioneren in Moerkapelle. Een van de plannen van het bedrijf is om nog meer producten prefab te produceren, zodat het aanleggen op locatie sneller en beter kan.

Door de groei van het bedrijf is de vraag naar goede medewerkers steeds aanwezig. Mensen vanuit Zuidplas zijn bij Erfgoed van harte welkom om aan de slag te gaan. Scholing is van groot belang en daar liggen mooie kansen op het gebied van samenwerking met scholen en instellingen.
De bestuurders uit Zuidplas hebben kennis gemaakt met de kwaliteitscontrole en de afdeling Onderzoek van ErfGoed. Ook werden ontwikkelingen getoond om in de groententeelt en bij grondgebonden sierteelt gewassen op een ErfGoedVloer te telen.

Aan het einde van het bezoek kwamen het college en de ErfGoed gezamenlijk tot de conclusie dat een goede samenwerking en afstemming over en weer van wezenlijk belang is om succesvol te kunnen blijven ondernemen in Moerkapelle.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.