Meedoen met het groot dictee in de Raadszaal

In de raadszaal van de gemeente Zuidplas meedoen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal? Dat kan op zaterdag 2 november van 10:45 uur tot 13:00 uur.

Zaterdag 2 november zendt het NPO Radio 1-programma De Taalstaat voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal op de radio uit. De live-uitzending wordt georganiseerd in samenwerking met Onze Taal. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zal het dictee dit jaar voorlezen. Zij neemt de taak over van Philip Freriks, die het jarenlang deed. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de tweede keer de tekst van het Dictee. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van 2019, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Frits Spits presenteert de uitzending. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Thijs Boontjes Dans en Showorkest en Onze Taal kijkt na.

Van 10.45 uur tot 13.00 uur dusin de raadszaal, Raadhuisplein 1.
Aanmelden kan via DEZE link.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.