Goede verlichting verkleint de kans op een aanrijding: ‘zet je licht aan’

Gemeente Zuidplas is ambassadeur van ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’ en ondersteunt de fietsverlichtingsactie van de ANWB. Wethouder Jan Willem Schuurman van Verkeer spoot onder toeziend oog van de medewerkers van Veilig Verkeer Nederland de tekst ‘Zet je licht aan’ op het fietspad naast het gemeentehuis in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Op diverse fietspaden in Nieuwerkerk a/d IJssel is de kreet met oplichtende gele verf te vinden. Net als de wethouder kunnen inwoners van Zuidplas bij de ANWB een gratis sjabloon met spuitbus afhalen om vervolgens ‘zet je licht aan’ op een fietspad in de buurt te spuiten. “Nu het steeds vroeger donker wordt, is het heel belangrijk dat je goed zichtbaar bent op je fiets en dat je verlichting het doet. Daarmee voorkom je ongelukken”, aldus wethouder Jan Willem Schuurman.

Gemeente Zuidplas heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Het gaat daarbij aan de ene kant om fysieke maatregelen om de wegen zo veilig mogelijk te maken en aan de andere kant gaat het om gedrag, waarbij iedereen bewust van zijn eigen gedrag in het verkeer op pad gaat. Goede verlichting verkleint de kans op een aanrijding met twintig procent.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.