Forse schade bekenste kastanjeboom Nieuwerkerk

Dat de al oude kastanjeboom op de hoek van de Kerklaan en de  ’s Gravenweg  niet meer in de al te beste staat was bleek deze zaterdag 12 oktober. De harde wind  aan het begin van dit weekend zorgde ervoor dat enkele grote takken dreigde af te breken.

En dit zorgde voor een gevaarlijke situatie voor verkeer en omwonenden waardoor er werd besloten tot inzet van medewerkers van de firma Reijm  die enkele grote takken heeft verwijderd. Door deze onverwachte snoeiwerkzaamheden  ziet de monumentale, kastanjeboom die beeldbepalend is voor Nieuwerkerk, er gehavend uit maar kon een deel van de boom blijven staan. Het is nog de vraag of komend voorjaar de boom weer aanslaat. Het verkeer werd enige tijd omgeleid tijdens de werkzaamheden.

archieffoto: Karel Schuurman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.