Zuidplas in teken van Duurzaamheid

Op 10 – 11- 12 oktober staat Gemeente Zuidplas in het teken van Duurzaamheid. 

Drie dagen gevuld met lezingen en een informatiemarkt over duurzaamheid in Zuidplas. Op de laatste dag gaan burgemeester Han Weber en wethouder Jan Verbeek graag met  de aanwezigen in gesprek over duurzaamheid in Zuidplas. Iedereen is tijdens deze dagen van harte welkom.

De landelijke Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, start voor het College met het voorlezen op de basisscholen in Zuidplas. Burgemeester en wethouders lezen op de verschillende scholen het boek ‘Sem en Saar geven positieve energie’ voor. In dit verhaal wordt duurzaamheid uitgelegd aan de hand van de zeven Kinder Global Goals

Om 15.00 uur geeft wethouder Jan Verbeek in het gemeentehuis het startschot voor de Drie Duurzame Dagen en lanceert tevens de nieuwe website www.duurzaamzuidplas.nl. Dit doet hij samen met Rob Rosbergen, bestuurslid van het Duurzaamheidsplatform. Daarna kunnen de aanwezigen terecht bij de diverse informatiekramen, waar zij ideeën kunnen opdoen om duurzamer te leven en in de wensboom ideeën kunnen ophangen om hun buurt samen met vrienden of buren te verduurzamen. Het leukste idee krijgt een cheque als startkapitaal om het idee uit te voeren. En er is nog veel meer te winnen. ’s Avonds zijn er 2 lezingen over het verduurzamen van het woonhuis gegeven door Duurzaam Bouwloket.

Vrijdag 11 oktober start de dag om 13.00 uur met een lunchlezing van het Hoogheemraadschap over onze gemeente en het water. Vanaf 14.00 – 18.00 uur is de informatiemarkt geopend en kunnen de bezoekers weer terecht bij de vele kraampjes. Om 16.00 uur is er speciaal voor ondernemers een lezing over Circulair Ondernemen gegeven door Klaske Kruk van Circularities.

Zaterdag 12 oktober is er van 11.00 – 12.00 uur een lezing over Zuidplas Aardgasvrij en zijn er op deze laatste dag van de Drie Duurzame Dagen een kindertheater, zingende vuilnismannen, nog meer kraampjes op de informatiemarkt, de bekendmaking van de winnaars van de diverse prijsvragen en een rondleiding door het gemeentehuis. De Drie Duurzame Dagen worden afgesloten met een boeiend vraaggesprek tussen burgemeester Han Weber en wethouder Jan Verbeek van 15.00 – 16.00 uur. Ook u kunt met de burgemeester en wethouder in gesprek over een duurzaam en toekomstbestendig Zuidplas. Het volledige programma van de Drie Duurzame Dagen is hier te zien.

Wethouder Jan Verbeek: “Wij hopen dat onze bezoekers tijdens deze dagen inspiratie opdoen om hun huis en buurt te verduurzamen. En dat zij goede ideeën hebben waar wij mee aan de slag kunnen. Want alleen Samen kunnen wij Duurzaam Doen!”

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.