Servaas Stoop (SGP) burgemeester West Betuwe

Servaas Stoop is dinsdagavond 8 oktober door de gemeenteraad van de nieuw gevormde gemeente West Betuwe voorgedragen als nieuwe burgemeester van deze gemeente. Deze functie in de Betuwe gaat hij nu bekleden nadat dhr Stoop op de 30 september het tijdelijke burgemeesterschap had overgedragen aan Han Weber voor de gemeente Zuidplas.

Weber werd afgelopen 30 september geinstalleerd als burgemeester tijdens een buitengewone raadsvergadering. Servaas werd tijdelijk de waarnemende burgervader voor de gemeente Zuidplas nadat Gert-Jan kats in januari 2019 zijn ambsketen inruilde voor die van de gemeente Veenendaal. Servaas Stoop was eerder burgermeester van de gemeente Dirksland. In januari 2013 ging deze gemeente op in de nieuwe gemeente Dirksland waardoor zijn functie kwam te vervallen. Daarop volgde een waarnemende functie van de gemeente Korendijk maar ook deze gemeente ging later op in een nieuwe vorm, de gemeente Hoekse Waard

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.