Nieuwerkerk wint opnieuw met ruime cijfers

Nieuwerkerk toonde Zaterdag 5 oktober twee gezichten. In de eerste helft legde de formatie van trainer Ron Luijten een prima prestatie op de mat. Goed positiespel en zeer doeltreffend in de afwerking. ZBC/Zuiderpark kreeg geen vat op de Nieuwerkerkse combinaties en wist daarentegen alleen in fysiek opzicht zich te onderscheiden. Na rust een volledig ander spel van de thuisploeg. Niets lukte, veel balverlies en nauwelijks uitgespeelde kansen. Die kwamen nu wel voor de Rotterdammers, maar daar liet de afwerking te wensen over.

Nieuwerkerk statte voortvarend., Vanaf de aftrap wist Remco Langerveld al snel met een uitstekende crosspass Stefan van der Vlegel te bereiken. Die tikte in de lucht de bal direct door naar Mike Janssen en bracht hem oog-in-oog met de BZC/Zuiderpark doelman. Mike Janssen faalde niet en zette zijn ploeg al na 40(!) seconden op voorsprong. Nieuwerkerk heerste en het was Stefan van der Vlegel zelf in de 10e minuut die een aanval over de rechterkant via Remco Langerveld en Bart Meeske overtuigend afrondde en dat betekende 2-0. Stefan van der Vlegel had nauwelijks drie minuten nodig om zijn tweede en Nieuwerkerks derde doelpunt op het scorebord te zetten. Mike Janssen controleerde goed en gaf Stefan van der Vlegel met een simpel passje de vrije doortocht. En BZC/Zuiderpark? Het kreeg in het eerste bedrijf geen vat op het soepele spel van de tegenstander en moest tot de 37e minuut wachten tot het eerste schot op doel, dat overigens naast de paal belandde. Echter toen was de score al tot 4-0 opgelopen, omdat Shane van den Engel in de 30te minuut na voorbereidend werk van Stefan van der Vlegel en Remco Langerveld.

Na rust begon Nieuwerkerk slap en onattent aan de tweede helft. De Rotterdammers gaven direct al een waarschuwing, maar Nieuwerkerk kwam niet meer terug in het goede spel van voor de rust. Stefan van der Vlegel was nog dicht bij een treffer na een uitstekende rush van centrale verdediger Maurice Treffers, maar daarna mocht BZC/Zuiderpark een half uur lang proberen doelman Sander Hoffmann te testen. Het dichtst bij waren de Rotterdammers met een schot tegen de paal in de 63e minuut. Verder hoefde de doelman van de thuisploeg niet echt veel in actie te komen. Een teleurstellende tweede helft dus, maar op basis van het uitstekende spel in de eerste helft, was de overwinning voor Nieuwerkerk meer dan verdiend. Komende zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd met SSS uit Klaaswaal als tegenstander. Dit zal beslist een echte test voor de promovendus worden dat nu in twee wedstrijden de volle winst behaalde en met negen treffers en geen treffers tegen, wel aantoont een aanwinst voor de derde klasse te zijn.

Opstelling: Sander Hoffmann – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Kevin Kamerbeek (78. Nick Weers) – Shane van den Engel – Bart Slob – Wayne van den Burg (68. Bilal Ouhabi) – Remco Langerveld – Mike Janssen – Stefan van der Vlegel (80., Rick Kramer).

Verslag: Paul van Leeuwen

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.