Molen Kortenoord zoekt stemmers voor aanschaf industriële stofzuiger

De stichting Molen Kortenoord houd molen Windlust aan Kortenoord in stand. Zij doet er alles aan om met behulp van een kleine groep vrijwilligers de molen in maalvaardige staat te houden en aan het publiek te tonen.

Het graan komt o.a. van een lokaal initiatief “Stichting Natuurpolders” uit Zevenhuizen. Met een buil kunnen zij meel zeven (builen) naar bloem, gries en zemelen. Samen met het meel worden deze door het naastgelegen dagactiviteitencentrum verwerkt tot verpakte en gebakken producten.

De ingebruikname van de buil heeft ervoor gezorgd dat de molen, die al stoffig was, nog stoffiger is geworden. Om de molen goed schoon te houden zijn de huidig in gebruik zijnde stofzuigers niet goed genoeg meer. Daarom is men op zoek naar een industriële stofzuiger. Deze zijn extra sterk en efficiënt maar kosten een bedrag dat de stichting niet kan opbrengen. Door verkoop acties op braderieën, lokale markten en deze clubsupport actie hopen de vrijwilligers dat we snel de zuiger in gebruik nemen.

Via Rabo Clubsupport is men druk bezig geld in te zamelen om dit doel te verwezenlijken. De bank stelt dit jaar maar liefst €125.000,,- euro beschikbaar voor lokale clubs en verenigingen.

Via onderstaande doneerknop kan ieder stemmen voor Molen Kortenoord.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.