Actiegroep plant demonstratie bij slachterij s’Gravenweg

De actiegroep Animal Save Nederland houdt vrijdag 20 september een protestactie bij slachterij T Boer in Nieuwerkerk aan den IJssel. De actiegroep maakte dit vanmiddag bekend via lokale social media. Met deze actie vraagt de groep aandacht en bewustwording van het doden van kalveren en andere dierlijke producten.

In de aankondiging geeft de actiegroep aan “vreedzaam te demonsteren, een wake tussen 10:00 uur en 13:00 uur bij de ingang van de hoofdlocatie van de slachterij en uitbeenderij”. Waar de actiegroep binnen de eigen facebookkringen support krijgt van medestanders zijn de reacties op de lokale social media minder enthousiast en wordt het initiatief vrijwel niet gesteund.

De afdeling Veiligheid van de gemeente Zuidplas laat desgevaagd aan JBN weten op de hoogte te zijn van de protestactie. “De protestgroep heeft inderdaad contact gehad met de gemeente. Hierbij zijn duidelijke afspraken gemaakt waarbij de actievoerders geen belemmering zullen zijn voor de werknemers bij het bedrijf en de veiligheid in de omgeving. De politie zal hierop toezien”. De gemeente schat het te verwachten aantal actievoerders op maximaal 10.

Het voeren van actie is een recht dat is vastgelegd in het Europees Sociaal Handvest (ESH). De actiegroep Animal Save Nederland voert vaker op meedere locaties in Nederland actie tegen het gebruik van dierlijke producten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.