Buurtapp Zuidplas waarschuwt voor Nextdoor App

Steeds meer inwonerse uit de gemeente Zuidplas krijgen de afgelopen periode een uitnodiging per post om lid te worden van de Buurtapp Nextdoor. In de brief lijkt het alsof de uitnodiging is verstuurd vanuit een buurtbewoner waarbij vaak zelfs naam en adres bij staat vermeld.

In werkelijkheid is deze brief niet afkomstig van deze buurtbewoner maar wordt deze verstuurd door het Amerikaanse bedrijf nextdoor. Met het aangaan van deze app krijgt het bedrijf Nextdoor toegang tot al je digitale contacten en kan dus berichten uit jou naam sturen naar buurtbewoners. Ook verschijnt er op de app de locatie van je huisadres.

In de Dalenbuurt in Nieuwerker aan den IJssel ontvangen meerdere inwoners brieven zogenaamd uit naam van buurtbewoners.

Naast de consumentenbond hebben ook de buurtapps in de gemeente Zuidplas grote vraagtekens bij deze app verteld Nynke Bosselaar van buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel:

”Wij krijgen regelmatig de vraag of we overgestapt zijn op een nieuw buurtapp systeem. Dit is niet het geval, het betreft hier reclame voor diverse apps. Onze buren uit Nesselande hebben goed uitgezocht en opgeschreven wat die apps nou precies zijn en doen en bevestigen wat wij ook uitgezocht hebben.

De BuurtApp via whatsapp verzendlijsten is op dit moment nog steeds de meest stabiele variant van communiceren, met behoud van privacy voor alle gebruikers. Dit zullen wij dan ook blijven gebruiken.

Wat ons ook nog opvalt is dat deze apps GEEN gebruik maken van communicatie met gemeente/handhaving en politie. De buurtapps heeft wel die communicatie”.

Wilt u lid worden van een van de buurtapps in de gemeente Zuidplas die ondersteunt worden door de gemeente Zuidplas? Meldt u zich dan aan via www.zuidplasveilig.nl.

Eerder in het nieuws

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.