Duurzame led straat-verlichting voor Zuidplas

In Nieuwerkerk gaan langs het Groenezoompad en Tinbergenpad als eerste in Nederland led-armaturen geplaatst worden met de nieuwste technologie. Deze nieuwe ledverlichting levert een belangrijke besparing op en past goed in het programma Duurzaamheid & Klimaatadaptatie van de gemeente Zuidplas.

Het gaat in totaal om vijftig lantaarnpalen waarvan de verlichtingsarmaturen worden vervangen. Deze nieuwste led-technologie zorgt zowel direct als op de lange termijn voor een belangrijke besparing. De ledverlichting bespaart voor 80 procent aan energie. De huidige verlichting bestaat uit spaarlampen van 28 watt. Deze worden vervangen door led-verlichting van 8 watt, die dezelfde lichtkwaliteit bieden. Daarnaast worden de led-lampen ook nog gedimd tussen 23,00 en 06,00 uur

In de komende vijf à zes jaar moeten alle 9500 lantaarnpalen voorzien zijn van energiebesparende led-lampen. De nieuwe led-verlichting is onderhoudsarm, waardoor op de lange termijn dit een extra kostenbesparing oplevert. Bij de huidige LED-verlichting moet tijdens de levensduur van twintig jaar een component vervangen worden. Dit is bij de nieuwe led-verlichting niet meer nodig,

De eerste led-lampen worden de komende week geïnstalleerd. Wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte stond gisteravond even stil bij de nieuwe verlichting op het Groenezoompad. “De techniek staat tegenwoordig voor niets. In de Openbare Ruimte staat voor ons veiligheid naast schoon en groen voorop. Met deze duurzame led-verlichting bieden we goed verlichte paden en wegen en draagt deze nieuwste techniek ook bij aan een duurzaam Zuidplas”.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.