Camera’s op strand Nesselande moeten veiligheid vergroten

Vanaf vrijdag 12 juli heeft de politie in samenwerking met de gemeente Rotterdam 2 MCU’s (Mobiele Camera Units) geplaatst op de Siciliëboulevard in Nesselande.


Het doel van deze camera’s is om tijdens drukke stranddagen extra toezicht te kunnen houden op het strand en de omgeving van het winkelcentrum.
Ook is het mogelijk met deze camera in te zoomen op de looproute van en naar het metrostation Nesselande.

De camera’s worden tijdens stranddagen uitgekeken door medewerkers van cameratoezicht Rotterdam en kunnen op aanvraag ook door medewerkers van de politie basisteam IJsselland aan bureau Slotlaan worden bekeken. Dit om collega’s beter aan te kunnen sturen bij meldingen en incidenten en om een beeld te krijgen van de drukte op het strand en omgeving.
Ook kunnen de camera’s gaan helpen bij het opsporen van overtredingen op het gebied van alcoholmisbruik en ander overlastgevend gedrag.
De verwachting is dat ze ook zullen bijdragen in de preventieve sfeer en veel overlast bij voorbaat zullen gaan voorkomen.

Aan het eind van het strandseizoen, maar ook tussentijds zal de nut en de noodzaak van het cameratoezicht worden geëvalueerd. Dit om te komen tot een mogelijk advies en besluit voor permanent cameratoezicht tijdens het strandseizoen de komende jaren.

Het cameratoezicht is een extra middel. De politie zal met alle partners welke in het warmweerprotocol worden genoemd volgens dit protocol aanwezig zijn en blijven.
Doel van de politie en partners is dat iedereen op een mooie en veilige manier kan genieten van deze recreatieve voorziening in Nesselande.

(Foto: politie Rotterdam )

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.