Nieuwerkerker laat jeugd enthousiast sporten

Het plan van Nieuwerkerker Remaico Boss om kinderen te stimuleren om meer buiten te gaan spelen mag nu al succesvol genoemd worden, wekelijks weet hij steeds meer kinderen enthousiast te maken om iedere zaterdagochtend te komen basketballen op het teerveldje naast de Ringvaartkerk/Bron.

De 28 jarige Remaico plaatste ruim een maand geleden een oproep op de “Je Bent Nieuwerkerker” Facebook pagina en daar werd al snel vol lof op gereageerd. De eerste sportieve buitenochtend trok gelijk meer dan 10 kinderen. Remaico, vader van 3 kinderen is vervent basketbal trainer/coach op zowel regionaal als landelijk niveau

Inmiddels is de 28 jarige Remaico ruim een maand verder en heeft hij enkele clinics mogen verzorgen aan 300 kinderen op onder andere de Prins Willem Alexanderschool in Nieuwerkerk aan den IJssel en zijn er gesprekken met Stichting Welzijn Zuidplas.

En het wordt steeds drukker op het bekende teerveldje aan de Ringvaartlaan, afgelopen zaterdag kwamen er meer dan 25 kids sporten, bewegen en genieten. De plaatselijke groenteboer Vitaminefiets uit de Nieuwerkerkse Kerklaan vond het idee van buitensporten zo leuk dat groenteboer Co besloot de wekelijkse sportochtend te sponsoren door de kids gratis fruit aan te bieden.

Remaico heeft inmiddels versterking van 3 ervaren coaches, Max, Thomas en Denise dus er kunnen nog genoeg Nieuwerkerkse kinderen aangemeld worden. deelname is volledig gratis, kinderen worden gevraagd makkelijke kleding aan te doen en iets te drinken mee te nemen. Aanmelden kan door te mailen naar bboss4kids@gmail.com

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.