Grote opkomst atleten tijdens World Rowing Cup Willem-Alexanderbaan Zevenhuizen

In het weekend van 12 t/m 14 juli zullen ruim 700 internationale atleten deelnemen aan de World Rowing Cup finals in Rotterdam. Dat heeft wereldroeibond FISA bekend gemaakt. De atleten vertegenwoordigen maar liefst 42 landen. Daarmee geldt het toernooi als druk bezet.

Het grote roei-evenement wordt georganiseerd op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen, bij Rotterdam. Het vloeit voort uit de internationale Koninklijke – Holland Beker die jaarlijks georganiseerd wordt en waar veel internationale roeiers op afkomen. Wethouder sport van Rotterdam Sven de Langen steunt de World Rowing Cup volop: “De World Rowing Cup is een prachtig evenement dat Rotterdam en de Willem-Alexander Roeibaan internationaal op de kaart zet. Zowel de roeibaan als het evenement toont aan hoe de gemeenten Rotterdam en Zuidplas elkaar kunnen versterken. Zonder twijfel is de World Rowing Cup voor Rotterdam en omgeving een van de belangrijkste topsportevenementen van dit jaar. Het deelnemersveld is sterk en ik kijk er naar uit deze toproeiers aan het werk te zien op onze eigen roeibaan.” Wethouder sport van de gemeente Zuidplas Jan Verbeek ziet de World Cup graag in zijn gemeente: “Roeien is een prachtige en machtige sport! Zuidplas maakt ruimte voor sport, fysiek en in beleid. We willen Zuidplas met deze belangrijke World Cup op de kaart te zetten als waterrijke gemeente, ook in sportieve zin. We vinden het belangrijk dat de atleten en hun fans zich thuis voelen op de Willem-Alexander Baan en zij onze prachtige waterrijke gemeente weten te vinden en te waarderen.”

Tijdens drie toernooien in de World Cup Series worden punten verdeeld over de deelnemende teams. Na Plovdiv, Bulgarije en Poznan, Polen vormt Rotterdam de finale van het klassement. Daarnaast vormen ze het laatste meetmoment in aanloop naar de WK in Linz, Oostenrijk, waar eind augustus de eerste tickets voor de Olympische Spelen in Tokio verdeeld worden.

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond heeft 27 ploegen uitgezonden naar deze thuiswedstrijd. Alleen Duitsland stuurt meer ploegen: 28. Blikvangers van het Aegon Nationaal RoeiTeam zijn de mannen dubbelvier en vrouwen vierzonder die eerder dit seizoen Europees kampioen werden. Ook de Holland Acht, die juist versterkt is met roeiers die in Amerika verbleven, is een ploeg om in de gaten te houden. Para-roeiers Corné de Koning en Annika van der Meer zijn sinds hun eerste wedstrijd in 2017 ongeslagen in de mix dubbeltwee. Zij zullen samen in dat nummer starten én beiden individueel in de skiff roeien.

De lichte dames dubbeltwee zal voor het eerst dit jaar van start gaan met Olympisch kampioene Ilse Paulis en de Rotterdamse Marieke Keijser aan boord. Keijser was tot nog toe geblesseerd, maar toonde met een bronzen medaille tijdens de EK in Luzern dat ze weer in vorm is. “Ik wil heel graag weer vlammen in de dubbeltwee en de EK was de eerste stap naar dat doel.” Haar bootgenoot Paulis heeft daar veel vertrouwen in: “We zijn aan het bouwen en Rotterdam is een mooi station om te zien hoe we ervoor staan. Ik denk dat de faciliteiten optimaal zijn om een hele goede wereldbeker te organiseren.”

Voor tickets en informatie over de World Rowing Cup finals Rotterdam gaat u naar: www.rotterdamregatta.com

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.