Imker Co Bos opent zijn deuren

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 13 juli 2019 open huis. Het is de 10e keer dat de NBV dit landelijk evenement organiseert. Ook in onze regio doen diverse imkers mee waaronder de Nieuwerkerkse imker Co Bos op de hoek van de Europalaan, hoofdweg zuid, tegenover het Esso tankstation. Tijdens de open inkerijdag is de nieuwe bijenstal te bezichtigen, kan men , korfvlechten en is er verkoop honing en verkoop vers fruit.

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Het bezoek is gratis. Sterker nog: u krijgt er iets bij: een kopje koffie of thee, een stukje honingkoek. Verder is er allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit.

Imker Co Bos opent zijn deuren tussen 11:00 uur en 15: 00uur. hoek van de Europalaan, Hoofdweg zuid, tegenover het Esso tankstation Nieuwerkerk aan den IJssel.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.