Nieuwerkerk bruist van de zonnige aktiviteiten

Nieuwerkerk bruist van de activiteiten! Die conclusie kan men wel stellen na afgelopen zaterdag 29 juni. Maar liefst 3 grote evenementen vonden er plaats, allen door inzet van vele vrijwilligers.

De grote rommelmarkt tussen de flats de Esdoorn en de Iep werd georganiseerd door bewoners van deze omliggende flats en zag even tegen de warme weersvoorspellingen op voor de zaterdag. Met temperaturen van boven de 30 graden en volop zon was het extra zweten voor de tientallen vrijwilligers om dit jaar voor de derde keer op rij de markt tot een succes te maken.
En dat succes kwam er gezien de vele bezoekers die het evenement trok. De verkoper van frisdrank deed goede zaken en veel huisraad, snuisterijen en ander goed werd goed verkocht. Met meer dan 50 kraampjes is deze 2e rommelmarkt van Nieuwerkerk inmiddels een begrip geworden, de plannen voor een volgende editie in 2020 liggen al klaar.



De vrijwilligers van Speeltuinvereniging De IJsselkids troffen het ook met het weer, al had het wel een paar graden koeler mogen zijn. Nadat eerder de Speeltuindag werd geannuleerd in verband met de vele regen, scheen de zon volop en genoot vooral jong maar ook oud van de Speeltuin Modderdag. Met vele activiteiten, optredens van eXplosiondance genoot ieder zichtbaar.

En om 16:00 uur vond er een groots watergevecht plaats op het Teerveldje naast de Bron/Ringvaartkerk. Met medewerking van de gemeente Zuidplas, de vrijwillige Nieuwerkerkse brandweer, waterbedrijf Dunea en enkele vrijwilligers lukte het om in 2 dagen een grote waterhappening te organiseren voor jong en oud. En dat water kwam op deze tropische zomerdag als een koel welkom en waar tussen de 75 en 100 kinderen veel plezier aan beleefden.

Eerder in het nieuws

One Thought to “Nieuwerkerk bruist van de zonnige aktiviteiten”

  1. A.c Heuvelman

    Mevrouw van de Berg spreekt de Waarheid niet maar er is wel degelijk Gestoken en met peper spry gespoten en er is er een door de politie afgevoerd heb daar zelf beelden van gezien ik was daar ook er waren wel meer dan 20 agenten ,10 politie auto,s een grijze auto particulier met zwaai licht ik heb er zeker twee uur ge filmt dus niet Jokken mevrouw van de Berg Of wild u de beelden zien ? ? ? Slechte Reclame voor de Brasserie 2 weken sluiten .zeker .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.