Enige onrust na reanimatie Brasserie Reigerhof

Zaterdagavond 29 juni is in een brasserij in winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel tervergeefs een man gereanimeerd. Het gebeuren riep veel emoties op onder enkele omstanders en er ontstond enige onrust onder enkele bezoekers van de brasserij.

Naast diverse politie-eenheden werden er ook meerdere ambulances opgeroepen naar het Raadhuisplein. Op social media onstonden al vrij snel na het incident vele uiteenlopende verhalen over agressie naar hulpverleners. Ook zou er zijn gestoken. De politie laat echter weten dat hiervan geen sprake zou zijn geweest en ontkracht deze verhalen dan ook. Een omstander verwondde zichzelf. Politie beschrijft dit als een “emotionele reactie”. Tijdens deze emotie zou de politie genoodzaakt zijn geweest tot het gebruik van pepperspray.

op facebook laat de eigenaresse van de Brasserij, Astrid van den Berg weten;

“Helaas is een gast onwel geworden..geen geweld…geen steekpartij…wij betreuren dit en leven mee met het slachtoffer”

De politie heeft de eet en drinkgelegenheid wel vanavond gesloten. Het terras is afgezet met linten, voor de politie wordt de zaak gezien als ‘plaats delict’ en doet verder onderzoek.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.