Festival voor ouderen én verkiezing nieuwe kinderburgemeester

Nog even en Zuidplas heeft zowel een nieuwe kinderburgemeester als een nieuwe burgemeester. 

De eerstgenoemde wordt woensdagmiddag 3 juli door de kindergemeenteraad gekozen. Diezelfde ochtend organiseert de kindergemeenteraad ook het ouderenfestival, een idee van de kindergemeenteraadsleden zelf.

Programma ouderenfestival
De kindergemeenteraad splitst zich op 3 juli ’s morgens op om ouderen in ieder dorp een leuke ochtend te bezorgen. Het programma van het Ouderenfestival ziet er als volgt uit:

10.00 uur Aanvang met koffie, thee en wat lekkers
10.30 uur  Bingo
11.00 uur Drankje en een hapje
11.20 uur Handen tekenen
11.50 uur  Afsluiting

De activiteiten voor ouderen vinden plaats in Beth San (Moerkapelle), Zevenster (Zevenhuizen), Rumah Orang Tua Tua (Moordrecht) en De Meander (Nieuwerkerk aan den IJssel).

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester van Zuidplas
Na de picknick vergadert de kindergemeenteraad om 13.30 uur in het gemeentehuis met als belangrijkste agendapunt de verkiezing van de kinderburgemeester voor schooljaar 2019-2020. De kandidaten voor deze functie zullen zich presenteren met als onderwerp ‘Als ik kinderburgemeester ben dan…….’
De huidige kinderraadsleden gaan stemmen, waarna de selectiecommissie bestaande uit de kinderburgemeester Marlou Opschoor(foto bij artikel), wethouder Jan Verbeek en de kindergemeenteraadsleden met een eindoordeel komt. De vergadering van de kindergemeenteraad is openbaar

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.